Karadeniz Derbisinde Nefesler Tutuldu: Çaykur Rizespor - Samsunspor Karşılaşması

Karadeniz Derbisinde Nefesler Tutuldu: Çaykur Rizespor - Samsunspor Karşılaşması

22 EYLÜL PAZAR GÜNÜ SAAT 17.00'DE, KARADENİZ'İN İKİ KÖKLÜ FUTBOL TAKIMI ÇAYKUR RİZESPOR İLE SAMSUNSPOR, RİZE'DE KOZLARINI PAYLAŞACAK. SEZONUN İLK KARADENİZ DERBİSİ, ÇAYKUR DİDİ STADYUMU'NDA OYNANACAK

22 Eylül Pazar günü saat 17.00'de, Karadeniz'in iki köklü futbol takımı Çaykur Rizespor ile Samsunspor, Rize'de kozlarını paylaşacak. Sezonun ilk Karadeniz derbisi, Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak ve iki takımın da taraftarları bu heyecan dolu mücadeleye büyük ilgi gösteriyor.

Derbide İlkler ve İstatistikler

Bu sezon Süper Lig'e yükselen Çaykur Rizespor, Samsunspor ile rekabette uzun bir geçmişe sahip. İki takım bugüne kadar 40 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 15'ini Samsunspor kazanırken, 12'sinde gülen taraf Çaykur Rizespor oldu. 13 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Son iki sezondaki karşılaşmalarda ise Samsunspor'un üstünlüğü dikkat çekiyor, fakat Rizespor evinde oynadığı maçlarda genellikle güçlü performanslar sergiliyor.

Çaykur Rizespor, Süper Lig’de bu sezon oynadığı son 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Özellikle iç sahadaki maçlarda taraftarın desteğiyle gol bulmakta zorlanmayan Rizespor, bu derbide de galibiyet hedefliyor. Samsunspor ise lige yeni yükselmenin heyecanıyla zorlu deplasmanlardan puanla dönmeye kararlı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.