Halim mete'den Passolig çağrısı

Halim mete'den Passolig çağrısı

Çaykur Rizespor Başkan vekili Halim Mete, günebakış’a birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı

“6 yıl önce göreve geldiğimizde kulübün dizayn edilmesigerekiyordu” diyen Mete, “Bizde bunu yaptık. Bugün yapamadığımız ise alt yapı ve futbol akademisi" ifadesini kullandı

YENİDEN DİZAYN ETTİK

Çaykur Rizespor'un Başkan vekili Halim Mete, günebakış’a birçok konuda çarpıcı açıklamalar yapıp önemli mesajlar verdi. Sözlerine 6 yıl önce göreve geldiklerinde yeniden dizayn edilmesi gereken bir kulüple karşı karşıya olduklarının altını çizerek başlayan Halim Mete şunları söyledi: “Ben önce Rizespor'a hizmet eden herkesi takdirle anıyorum. Herkesin olduğu gibi bizimde yanlışımız muhakkak olur. Göreve geldiğimizde bize göre kulübün dizayn edilmesi gerekiyordu. Bizde bunu yaptık. Yaparken de çoğu zaman eleştiri aldık. Kendi kendimizi bile eleştirdik. Her şeyi her kuruşu kayıt altına aldık. Rizespor'a gelen her para artık Rizespor'un parasıydı ve çok iyi kullanılması lazımdı. Bizde bunu deyip olaya başladık.”

MARKAYA MARKA KATTI

Görevlerinin ilk yıllarında Rizespor'a mahkemeler ve icraların geldiğini ifade eden Mete, “Bunların gelmemesi gerekiyor dedik. Bunun haricinde Rize bir markadır. Çünkü 20 yılı aşkın bir zamandır Türkiye'yi Rizeli başbakanlar yönetiyor. Şimdi ise Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi. Rize marka olmasına bir marka daha kattı. Rize Başbakanlar ve Cumhurbaşkanları çıkartan bir il. Yağmuru ve çayı ile farklı bir marka olan iliz. Bununla da herkesin iyi ve güvenerek baktığı gelecekte bir şey olabildiğine inandığı bir kulüp olmalıydı. Bizde bunun için uğraş verdik. Uğraş verirken yaptıklarımız ve yapamadıklarımız oldu. Başaramadıklarımız da oldu. Ben önce başaramadıklarımızı söyleyeyim” dedi.

AMATÖR SPORLARI YAPAMADIK

Başaramadıklarının başında şehirle kulübü yeterince bütünleştiremediklerini dile getiren Mete, “Göreve eski statta başladığımızda isteyen elini kolunu sallayarak stada giriyordu. Yeni statta ise bu olmadı. Elini kolunu sallayarak giren olmadı. Belki bundan ötürü küskünlükler oldu. Bu konu da bağdaşamadık. Ayrıca alt yapıyı istediğimiz yere getiremedik. 3 yıl önce futbol akademisi kararı almamıza rağmen aldığımız kararı bir türlü uygulamaya geçiremedik. Bunun nedeni de 60 dönümlük arazi bulamamız. Kalıcı olmak için maalesef şehirde böyle bir yer bulamadık. Bu konuda kendimizi başarısız sayıyoruz. Rize bir deniz ve denizci kenti. Rize'nin insanları Türkiye'de denizciler olarak anılıyor. Ama deniz sporları da olmak üzere amatör sporların hiç birini yapamıyoruz” dedi.

BÜTÜNLEŞMEK ZORUNDAYIZ

Rizespor kulübü derneği olarak amatör sporlarla hiç ilgilenemediklerini vurgulayan Mete, “Bu konuda adım atmaya çalışıyoruz ama yeterince adım atamıyoruz. Bu yıl ile birlikte bu konularda adım atmak zorundayız. Gelelim herkesin gözünün olduğu futbola. Ç.Rizespor 5 yıl üst üste Süper Lig'de mücadele ettikten sonra küme düştü. 1. Lig'de 5 yıl mücadele ettikten sonra el birliğiyle Süper Lig’e çıktık. Türkiye'de bir çok şehir marka olmuştur. Ama maalesef biz olamadık. Çünkü biz tek başına hepimiz lideriz ama birlikte çalışmayı sevmiyoruz. Birlikte olmaya çalışınca dudağımızı bükeriz. Ama birleşmek zorundayız. Bütünlüğümüzü oluşturmalıyız ve Bu birlikteliği Çaykur Rizespor'un çatısı altında yapmak zorundayız. Buna mecburuz” diye konuştu.

İSKELET KAROMUZ VAR

Geçen sezon çok farklı transferler yaptıklarını bunu kendilerinin bile beklemediğinin altını çizen Halim Mete, "Geçen sezona çok iyi bir giriş yaptıktan sonra düşüş yaşadık. Bununla da geçen yılkı hocalarımızdan Rıza Çalımbay, sürekli istediğim transferler yapılmadı dedi. Üst üste 15 maç kazanamama nedenlerimizden biride bu sözlerdir. Ancak ligin ikinci yarısındaki çıkışla ligde kaldık. Artık dün yok bugün var. Önceki yıllarda hiç iskelet bir kadro oluşturamadık. Ama geçen yıl ligin başında ve devre arasında yaptığımız transferlerle çekirdek bir kadro ile önemli bir kadro oluşturduk. Bu sezon da Mehmet Özdilek ile 3 yıllığına anlaştık. Hocamız futbolculuk hayatında olduğu gibi teknik direktörlük kariyerinde de oldukça başarılı” dedi

ZİK ZAK ÇİZMEK YOK

Mete, “Hocamız bize sezon başında 'En fazla 5 tane transfere ihtiyacımız var' dedi. ‘Bir tanesi yabancı olacak’ dedi. Bizde yönetim olarak geçen yıl halletmemiz gerekenleri hallettik ve bazı yabancı oyuncularla yollarımızı ayırdık. Bütçemizi düzene soktuk. Bir tek Depetris ile sorun yaşıyoruz. Talepleri çok ve para talep ediyorlar. Onunla da önümüzdeki günlerde anlaşacağız. Şimdi yine sezon hazırlıkları devam ediyor. Kamplar bitti hocamız istediği transferlerin listesini verdi. Transfer komitesi hocanın raporu doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Lig başlayana kadar gerekli transferler yapılacak. Yeni sezonda amacımız geçen yılkı gibi zik zak çizen bir takım değil. Disiplinli hareket eden ve başarılı olduğunu kanıtlayan bir takım olmak zorundadır. Bunu da yapacağız” şeklinde konuştu.

TRANSFER YAPACAĞIZ

Süper Lig'de Ç.Rizespor gibi kulüplerin veremeyeceği paralarla transfer yapmaması gerektiğini de kaydeden Mete, sözlerini şöyle noktaladı: “Çünkü bütçe allak bullak oluyor. Bu konuda bazı kulüpleri görüyoruz. Yeter ki hoca istiyor diye o gelsin diye transfer yapıyor. Eksiğine göre elbette transfer yapacaksın. Ama sırf transfer yaptı desinler diye transfer yapmayacaksın. Geçmiş yıllarda eksik yapmayalım içgüdüsü ile onu bunu alalım dedik aldık. Ama bunlar geride kaldı. Şimdi elimizdeki futbolculara bakın. Elbette borcumuz var ama kadromuzdaki futbolculara baktığımız zaman hepsinin bir değeri var. Hepsinin de uzun vadeli sözleşmesi var. Geçen sezon bütçemiz allak bullak oldu ama en azından iyi bir iskelet kadro oluşturduk. Bu kadro lig'de başarılı olacak.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.