G.Saray ve Trabzonspor ihraç edilecek

G.Saray ve Trabzonspor ihraç edilecek

Kulüpler Birliği'nin perşembe günü yapacağı toplantıda G.Saray ve Trabzonspor'a 'Ayrılacaksanız ayrılın' denilecek.

Kulüpler Birliği Vakfı'ndan Galatasaray ve Trabzonspor'a gözdağı... Vakfın 5 Ocak Perşembe günü İstanbul'da yapılacak toplantısında ayrılma tehdidinde bulunan Galatasaray ve Trabzonspor'a "Ya Vakıf'ın kararlarına uyun ya da biz sizi ihraç ederiz" yanıtı verilecek.


Bu konuda ilk sinyali de vakfın kurucularından Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, "Galatasaray ve Trabzonspor, Kulüpler Birliği'nden çekilecekmiş. Bence mahsuru yok. Kendi aralarında oynarlar" sözleriyle vermişti.


Sabah Gazetesi'nde Ali Erdoğan imzalı habere göre; Cavcav'ın bu açıklamasının perde arkasında vakfın kuruluş senedinin "Kararların Bağlayıcılığı ve Vakıftan İhraç" konulu 15. maddesi yatıyor. Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören'in başkanlığında yapılacak toplantıda, ayrılmak isteyen kulüplere de vakıf senedinin bu maddesi hatırlatılacak.

KARARLAR BAĞLAYICI

58 değişikliği karşıtı kulüplere hatırlatılacak 15. madde özetle şöyle: "Üyeler vakıf kararlarına eksiksiz uymayı ve kulüplerinin bu kararlar doğrultusunda hareket etmesini kabul ve taahhüt ederler. Vakfın verdiği karara uymayan kulübün üyeliği dondurulur. Yazılı uyarıya rağmen kararın ifasından kaçınıldığı taktirde, bu üye Vakıf Mütevelli Heyeti'nin kararı ile ihraç edilir. Vakıf üyeleri, birliğin menfaatini korumak zorundadır. Üyeler, vakıfla ilgili aleyhte beyanatta bulunamaz, kamuoyunda olumsuz intiba bırakacak söylemlerde ve tepkilerde bulunamaz. Bu şekilde hareket eden üye de Mütevelli Heyet kararıyla ihraç edilebilir. Vakıf aleyhinde dava açıp, bu davası reddedilen üyeler de aynı heyet kararı ile vakıftan ihraç edilebilir."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.