Futbolun Poseidon'u Cevat Kol, Erman Toroğlu'nun Şenol Güneş hakkındaki şike iddiasının asıl nedenini açıkladı

Futbolun Poseidon'u Cevat Kol, Erman Toroğlu'nun Şenol Güneş hakkındaki şike iddiasının asıl nedenini açıkladı

Çaytv Trabzonspor Programı Yorumcusu ve Yeniçağ Spor yazarı Cevat Kol, Erman Toroğlu'nun yeni kitabında Şenol Güneş hakkında yazdığı iddialarla ilgili bomba bir paylaşımda bulundu.

Eski hakem ve yorumcu Erman Toroğlu, piyasa çıkan kitabında aralarında Şenol Güneş'in de olduğu 1976-77 sezonundaki bazı oyuncuların Zonguldakspor'dan para alarak şike yaptığını öne sürmüştü.

Şenol Güneş de bunun üzerine hukuk yoluna başvuracağı ve Toroğlu'ndan şikayetçi olacağı öğrenilmişti.

Yeniçağ Spor yazarı Cevat Kol, Erman Toroğlu'nun yeni kitabında Şenol Güneş hakkında yazdığı iddialarla ilgili bomba bir paylaşımda bulundu. Kol, Toroğlu'nun Güneş'in federasyon başkanlığının düşüncesinin önüne geçmek için böyle bir yola başvurduğunu ifade etti.

Deneyimli gazeteci, "Toroğlu’nun, Şenol Güneş ile ilgili iddiaları ısıtıp gündeme getirmesi planlı yapılmış bir harekettir. TFF seçimleri var. En güçlü adaylardan birisi Güneş’di. Bunu içerden öğrenen Toroğlu önünü kesmek için planlı bilinçli harekete geçti. Çamur at izi kalsın. Suyu bulandırdı." ifadelerini kullandı.

cevat-kol.png

cevat-kol.jpg

İŞTE CEVAT KOL'UN YAZISI:

Sporda bir merdiven altı (!) çalışması var. MHK’nin durumu ortada. Hakemlere çekilen operasyon ortada kaldı.  Kim, neden yaptı?  Bu operasyon kime yaradı? 

Yapanlar,  yasa, kural bilmediği için hata tahkimden döndü. Tahkim büyük bir skandalı önledi. MHK başkanı kendine koltuğu tahsis edenlerden talimat bekliyor. “Kalk git “ deseler koşarak gidecek..

TFF başkanı Nihat Özdemir affını isteyip gitti. Kendi mi gitti? Hiç zannetmiyorum. “Kalk, git” dediler. Modaya o da uydu. Affını istedi!

“Yayın ihalesi Arap saçına döndü!” diyeceğim, talipli olan yatırımcı Arap. Atasözü “cuk” diye oturuyor. Kararlılar; ihaleyi çay parasına alacaklar. Müşteri hizmetleri “ bu iş tamam “ diyerek üye yapıyor.

TFF’nin başına saygın temiz biri aranıyor. Bütün takımları kucaklayacak, tartışılmayacak bir isim lazım. Bu isimlerden biri de Şenol Güneş. Ne hikmetse hakem emeklisi, mesleği ile ilgili hiç bir yere gelemeyen Erman Toroğlu kitap satışını artırmak, suyu bulandırmak için Güneş’e yönelik bir takım iddialar ortaya attı. Üstelik “fi” tarihine kadar giderek! Bir düşünün; Şenol Güneş Trabzonspor’da , Beşiktaş’ta teknik adam olarak görev yaptı. Şampiyonluklar yaşadı. Milli takımın başında iki kez bulundu. Dünya 3.lüğü yaşattı. En uzun süre gol yemeyen kaleci unvanı hala kırılamadı. Sayfası temiz bir insan..

TFF başkanı arandığı bir ortamda ilk sıralarda yer alan bir insana bu tür karalamaları yapmak “çamur at izi kalsından” başka bir şey değildi. Amaç mideleri bulandırmak ve Şenol Güneş’i o listeden çıkarmak. Algı tam da budur. Amacına ulaşır mı? Hiç sanmıyorum Toroğlu önce kendine bakmalı. MHK bu kadar zor durumdayken kendisine neden hiç görev verilmedi?  Bunu bir sorgulasın. Başkasının geçmişini irdeleyenler önce kendi geçmişlerine bakmalı.
Güneş balçık ile sıvanmaz..

KAYNAK: YENİÇAĞ

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum