Fırtına geri döndü: 3-1

Fırtına geri döndü: 3-1

Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta maçında Trabzonspor ile Akhisar Belediyespor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşı karşıya geldi. Ligde oynadığı son 3 maçta sadece 1 puan alabilen Trabzonspor, Adrian (2) ve Emerson'un golleriyle rakibini mağlup etti: 3-1

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor sahasında Akhisar Belediyespor'u ağırladı. Bordo mavili ekibin bâriz üstünlüğü ile geçen karşılaşma 3-1 Trabzonspor'un galibiyeti ile sona erdi. Trabzonspor'un golleri 3. ve 75. dakikalarda Adrian, 6. dakikada ise Emerson'dan geldi. Akhisar'ın tek golü ise 52. dakikada Bruno'dan geldi.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 16'ya çıkarırken, Akhisar Belediyespor ise 10 puanda kaldı. Trabzonspor, gelecek hafta Orduspor deplasmanına giderken, Akhisar sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak.


COLMAN BU SEZON İLK KEZ

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Akhisar Belediyespor'u konuk eden Trabzonspor'da, sakatlığı düzelen Gustavo Colman, bu sezon ilk lig maçına çıktı. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda, 23 Ağustos'ta Macaristan'ın Videoton ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkarak 45 dakika görev yapan Arjantinli oyuncu, sakatlığının ardından bu sezon bordo-mavili formayla ilk lig maçını oynadı. Teknik direktör Güneş, A2 takımı ile yapılan hazırlık maçında sakatlandıktan sonra Colman'a ilk 11'de forma vererek, bu oyuncuyu orta alanda Adrian ve Sapara ile oynattı, Soner'i ise yedek soyundurdu.

VOLKAN VE OLCAN YOK

Teknik Direktör Şenol Güneş, Volkan Şen ile vazgeçilmezleri arasında yer alan Olcan'ı 18 kişilik maç kadrosuna almadı, Yasin Öztekin'i yedek soyundurdu. Forvet oyuncuları Vittek ve Henrique yine 18 kişilik maç kadrosunda yer bulamadı, forvette ise Halil ve Janko görev yaptı. Kart cezalısı Bamba'nın yerine ise geçen hafta cezası nedeniyle Medical Park Antalyaspor maçında forma giyemeyen Mustafa oynadı. Savunmanın sağında Celustka, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı, Serkan Balcı görev yaptı.

TRABZON HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmaya Akhisar karşısında çok hızlı bir şekilde başlayan Trabzonspor daha ilk dakikadan itibaren Akhisar kalesini bunaltmaya başlarken, Adrian ve Janko'nun uyumlu oyununa, bordo mavililerin kanat oyuncuları da eşlik edince Trabzonspor daha maçın 3. dakikasında Adrian'ın ceza yayı üstündeyken önünde bulduğu topu sert bir şutla Akhisar ağlarına göndermesiyle 1-0 öne geçti.


2. GOL EMERSON'DAN

Bu golden sonra neye uğradığını şaşıran Akhisar savunması bocalarken, Halil, Janko ve Adrian üçlüsünün harika paslarından sonra ceza sahası içine gelen ortayı tek vuruşta gole çeviren Trabzonspor'un Brezilyalısı Emerson durumu 2-0'a taşıdı. İlk yarının sonuna kadar oyun, Trabzonspor'un yoğun atakları ile devam ederken, Akhisar Belediyespor rakibi karşısında net bir pozisyon bulamadan devreyi tamamladı.

AKHİSAR MORAL BULDU

İkinci yarıya Trabzonpor'un biraz durgun başladığı gözlenirken, Akhisar Belediyespor, sol kanattan gelen ortaya Bruno'nun yaptığı tek vuruşla skoru 2-1'e taşıdı. Bu golün ardından moral bulan Akhisar, Trabzon kalesine ard arda gelmeye başlarken, Trabzonspor ise oyunun 70. dakikasına kadar toparlanma sürecini sürdürdü.

ADRIAN KLASINI KONUŞTURDU

Trabzonspor'da oyunun başından beri etkili bir performans gösteren Adrian bir kez daha sahneye çıkarak 77. dakikada Yasin'in pasını aldıktan sonra ceza yayı üzerinden nefis bir vuruş yaparak kendisinin 2 takımının ise 3. golünü kaydetmeyi başardı. Bu golden sonra karşılaşmada başka gol olmazken, Trabzonspor sahasında Akhisar'ı 3-1 mağlup ederek puanını 16'ya çıkardı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.