FIFA U20 DÜNYA KUPASI'NDA FRANSA YARI FİNALDE

FIFA U20 DÜNYA KUPASI'NDA FRANSA YARI FİNALDE

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası çeyrek final maçında Fransa rakibi Özbekistan’ı 4-0 yenerek yarı finale yükseldi.

  Rize Yeni Şehir Stadı’nda oynanan mücadeleyi, Sandro Ricci, Alessandro Rocha, Emerson De Carvalho üçlüsü yönetti.

   Maça hızlı başlayan Fransa, 30. dakikada Yaya Sanogo’nun attığı golle 1-0 öne geçti. 33. dakikada penaltı kazanan Fransa Paul Pogba ile skoru 2-0’a getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısında ikinci penaltısını kazanan Fransa’nın 3. golünü Florian Thauvin kaydetti. İlk yarısı 3-0 önde bitiren Fransa mücadelenin 64. dakikasında Kurt Zouma ile bulduğu golle farkı 4'e çıkardı. Maçın 69. dakikasında rakibine sert müdahalede bulunan Özbek futbolcu Tohirjon Shamshitdinov gördüğü ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçın geri kalan bölümünde başka gol olmayınca maç Fransa’nın 4-0 galibiyeti ile sona erdi. Bu skorla Fransa turnuvada yarı finale yükseldi.



Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fransa Teknik Direktörü Pierre Mankowski, sonuçtan memnun olduğunu belirterek, "Oyunu iyi yönettik. Maçta üstün oynadık. Önemli olan maçı kazanmaktı. Guruplarda çok değişik sonuçlar aldık. Bu maçta önemli olan oyunu iyi yönetmekti. Bunu da başardık. Her zaman hedefimiz en uzağa gitmek. Bu şekilde oyuncularımızla sözleştik. Hedefimiz doğrultusunda yürüyoruz" dedi.
Özbekistan U20 Milli Takımı Teknik Direktörü Musaev ise, "İki sakat oyuncumuz vardı. Elimizden gelen mücadeleyi verdik. Rakibimiz bize göre daha güçlüydü. Cezalı sakat oyuncularımızdan ötürü bu mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Biz bu turnuvadan önemli dersler alarak ayrılıyoruz. Biz Türkiye’de kendi evimizde gibi oynadık. Türk vatandaşlar bizi kucakladı. Hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.