Cimbomun Belalısı Trabzonspor , Galatasaray'ı liderlikten etti

Cimbomun Belalısı Trabzonspor , Galatasaray'ı liderlikten etti

Trabzonspor, ligin ilk yarısında 3-0 yendiği Galatasaray'ı sahasında bu kez 2-1 mağlup etmeyi başardı.

 Avni Aker'deki karşılaşmaya taraftarının yoğun desteğiyle giren Trabzonspor, daha 2. dakikada gole yaklaştı. Mehmet Ekici'nin sağdan kullandığı serbest vuruşta, savunmanın uzaklaştıramadığı topa arka direkte uygun durumdaki Medjani dokunamayınca bordo-mavililer önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

 
16. dakikada Mehmet Ekici'nin soldan kullandığı serbest atışta, top savunmada Alex Telles'e çarparak uzaklaştı. Bu pozisyonda bordo-mavili futbolcular, Brezilyalı oyuncunun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı itirazında bulundu. Ancak hakem Ali Palabıyık devam dedi. 
 
 
İLK GOL ÖZER'DEN GELDİ
İlk yarıda oyunun hakim olan Trabzonspor, 20. dakikada golü buldu. Orta alanda Mehmet Ekici topu Özer Hurmacı'ya, bu futbolcu da ceza alanı sol çaprazındaki Cardoza'ya bıraktı. Bu futbolcunun şutunda savunmada Sabri Sarıoğlu'ndan seken topu Özer Hurmacı, gelişine bir vuruşla filelere göndererek takımını öne geçirdi: 1-0
 
Galatasaray ilk yarıdaki tek net pozisyonunu 43. dakikada buldu.  Mustafa Akbaş'ın kafayla uzaklaştırmak istediği top ceza yayının hemen gerisindeki Emre Çolak'ın önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda üst direkten dönen topu yakın mesafede uygun durumdaki Burak Yılmaz da kafayla filelere göndermek istedi ancak top bu kez yan direğe çarparak auta çıktı.
 
Trabzonspor, maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.
 
EMRE BERABERLİĞİ SAĞLADI
İkinci yarıda oyun tamamen tersine döndü. Oyun hakimiyetini ele geçiren Galatasaray, sağlı sollu ataklarla Trabzon kalesini yoklamaya başladı. Emre Çolak'ın etkili şutları Hakan'ın kalesine tehlikeler yarattı. Ancak 67. dakikada konuk takım dengeyi sağlayan golü buldu. 2. yarıda oyuna giren Olcan'ın kaptığı top sonrasında Sneijder, Emre'yi gördü, o da harika bir vuruşla skoa dengeyi getiren gole imza attı. 
 
MEDJANİ GALİBİYETİ GETİRDİ
85. dakikada ev sahibi ekip bir kez daha önce geçti. Erkan'ın ortasında yatabare dokunamadı, arka direkte Medjani dokundu ve bu sezon Galatasaray'a attığı 3. golle takımını 2. kez öne geçiren isim oldu.
 
Son dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor, Galatasaray'ı 2-1 yenerek lideri değiştirdi. Bu sezon sarı kırmızılıları 2. kez yenen bordo mavililer, Avrupa kupaları için yarışa devam ederken, 58 puanda kalan Galatasaray, 2 hafta sonra liderliği bıraktı. 











Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.