"Çantam hazır!"

"Çantam hazır!"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ''Bulunduğum kurumlarda uzun vadede çalışacakmış gibi hareket ettim. Fakat Türkiye'de resim ne olacak, belli olmuyor. Kısa vadede yarın gidecekmiş gibi çantam hazırdır'' dedi.

Avcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi'nde İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen 'Takım çalışması' konulu söyleşiye katıldı.

Futbolculuk ve antrenörlük hayatı ile ilgili bilgiler veren Avcı, takım çalışmasının önemini anlatarak öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

Avcı, daha önce 2014 Dünya Kupası finallerine grup birincisi olarak direkt gitmeyi hedef olarak koyduklarını, ancak bu konuda eleştiri aldığını belirterek, ''Benim için ulaşılabilir bir hedef. 1996'dan itibaren Türkiye Milli Takımı, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına hep play-off oynayarak gitti. Bir kere ikinci olarak gittik, onda da iki takım gidiyordu. İspanya ve Almanya'nın olmadığı bir gruptayız. Ondan sonra da arkasından bizim gruptaki Hollanda geliyor. Yeni bir heyecan, oyuncu profili ile orada alacağımız iyi bir sonuç, yüzde 50-60 bizim yolumuzu açacaktır diye düşünüyorum. Son 2 turnuvaya katılamamış bir takım olarak, 2014'ün olması gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

Avcı, bir öğrencinin milli takımı bırakmanız halinde kendinizi Avrupa'da veya Galatasaray'da görmek gibi bir düşünceniz var mı? şeklindeki sorusuna, ''Milli takıma geldiğimde öncelikle bir antrenör olarak hep şöyle düşündüm. Bulunduğum kurumlarda uzun vadeli çalışacakmış gibi hareket ettim. Fakat Türkiye'de resim ne olacak, biliyorsunuz belli olmuyor. Kısa vadede yarın gidecekmiş gibi çantam hazırdır. Türkiye'de antrenör modeli bu. Ancak benim şöyle bir şeyim olur. Bulunduğum yerlerde hep istikrarlı çalıştım. Umarım Türk Milli Takımı'nın temel eğitim ile ilgili sorunlarını çözüp, 2014 Dünya Şampiyonası'na da milli takımı attıktan sonra yol haritası daha çok ortaya çıkacak. Hep yukarıya doğru adım attım. Umarım bu düşüncelerimi yaptıktan sonra Avrupa'da bir kapı açılır. Bir de orayı denemek istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Pazar günü oynanacak maça da değinen Avcı, ''Trabzonspor ve Fenerbahçe, Türk futbolunun iki önemli takımı. Oyuncuların saha içerisinde çok güzel, ilk maçtaki gibi bir müsabaka oynayacağını düşünüyorum. Futbol topu sahaya girdiği zaman herkes oraya daha farklı bakacak, sevecek. Hak edenin kazanacağı bir maç olsun diyorum'' dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.