"Bu kadar adaletsiz bir ceza olmaz"

"Bu kadar adaletsiz bir ceza olmaz"

Trabzonlu gençler tribün lideri mehmet fındıkçı: "alıkoyma insanın alınıp dağa götürülmesine, eve kapatılmasına denir"

Trabzonspor Kulübü'ne Gaziantepspor maçı sonrasında çıkan olaylar nedeniyle verilen cezaların yankıları sürüyor. Trabzonlu Gençler Tribün Lideri Mehmet Fındıkçı, bordo-mavili ekibe verilen cezaların adaletsiz olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili tepkisini dile getiren Trabzonlu Gençler Tribün Lideri Mehmet Fındıkçı, verilen cezayı adil bulmadıklarını söyledi. Fındıkçı, "Trabzonspor’a verilen cezalarda 'alıkoyma' diyorlar. Statta alıkoyma! İnsanı alırsın dağa götürürsün, eve kapatırsın, alıkoyma odur. Zaten hakemin kendi odası. Kolluk kuvvetleri, Vali herkes orada varken insanlar onu nasıl alıkoyabilir. Alıkoyma olayı olduğuna ben inanmıyorum. Orada sadece olaylar sakinleşsin, taraftarın öfkesi dinsin amacı vardı. İnsanlar gitsin, hakemleri olaysız bir şekilde gönderelim diye bir şey olduğunu düşünüyorum" dedi.

"HAKEM HATASINDAN ÇOK PUAN KAYBETTİK"
"Bu kadar adaletsiz bir ceza olmaz" diyen Fındıkçı, "Bugünkü federasyon başkanı Beşiktaş Başkanı iken hakem hatalarını tek tek basın açıklaması ile bildiriyordu. Bu sen o kadar para harcanmış, transferler yapılmış, şehirde bu kadar umut varken şampiyonluğa oynayacağımız bir senede bizim haklarımızı Galatasaray maçından beri nasıl gasp ediyorlar. Bu kadar adaletsizlik olmaması lazım diye düşünüyorum. Bu sene hakem hatalarından çok puan kaybettik. Aziz Yıldırım açıklama yapıyor ama ona ceza verilmiyor. Fikret Orman çıkıyor, açıklama yapıyor ona ceza verilmiyor. Galatasaray Başkanı çıkıyor, ceza verilmiyor. Trabzonspor Başkanı çıkıyor ona ceza veriyorsun. Trabzonspor’a bu kadar ceza olur mu? Ona verdin, yönetime verdin ama sahayı niye kapatıyorsun? Para cezası ne? Adam mı öldürdüler? Taraftarın günahı ne? İnsanlar kombine kart almış maçlara gidiyor. Stadı niye kapatıyorsun? Hani şike olayı sahaya yansımamıştı? Bu da sahaya yansımadı her şey soyunma odasında oldu. Niye sahaya yansıtıyorsunuz? Fenerbahçe stadı yaktı 4 maç ceza verdin. Beşiktaş stadı yaktı Galatasaray maçından 4 maç verdin. Bizim stadımızda hiç olay olmamasına rağmen 2 maç ceza veriyorsun" ifadelerini kullandı.

"BİZ TÜRKİYE'NİN ZENCİSİYİZ"
Geçmişte Beşiktaş taraftarlarının kendisine söyledikleri sözü hatırlatan Fındıkçı, "Beşiktaşlı kardeşlerimizi burada ağırladığımız zaman o çocuklar '7 sene biz bu Demirören’den çektik' demişlerdi. Şimdi Türk futbolu hep beraber çekiyoruz. Çocuklar gerçekten doğru söylemiş. O zaman Demirören hakem hatalarını çıkıp söylüyordu. Şimdi federasyon başkanısın niye hakemlere söylemiyorsun? Hakem odaları basılıyor, hakemler tehdit ediliyor bir daha düdük çalamayacaksın diye... İnsanlar bunları derken ağır olmuyor, bizimkiler Avni Aker’de 2-3 saat kalmış ağır oluyor. Çıkışta biz oradaydık hakeme hiçbir müdahale olmadı. Ben olsam daha maçlara çıkmam. Çünkü bizim kupamız alınmış, verilmemiş. Biz Türkiye’nin zencisiyiz. Ben buradan milletvekillerimize sesleniyorum, bir araya gelin MHP’lisi, CHP’lisi ve AK Partilisi artık bu işi kovalasınlar. Buna artık bir son versinler. Nasıl Aziz Yıldırım’a baskı yaptılar FIFA’dan şikayeti çek. O çekti ne karşılığında çektiği belli oluyor şu anda. Trabzonspor Başkanı'na da 'takımı çek' diye baskı mı yapılıyor artık bilmiyoruz. Başkanı mı harcamaya mı çalışıyorlar yoksa Trabzonspor’u yedirmeye mi çalışıyorlar onu bir türlü anlamış değiliz" açıklamasında bulundu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.