Boluspor 1 Rizespor 4

Boluspor 1 Rizespor 4

Bank Asya 1. Ligin 33. haftasında Çaykur Rizespor, Bolu deplasmanında 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 4-1 kazanarak Süper Lig iddiasını son maça taşıdı.

Bank Asya 1. Ligin 33. haftasında Çaykur Rizespor,  Süper Lig yolunda mutlu sona çok yakın. Yeşil Mavililer, Boluspor'u deplasmanda 4-1 mağlup ederek son hafta Rize'de Süper  Lig yolundaki rakiplerinden Akhisar Belediye ve Gençlik Spor'u mağlup ettiği taktirde adını Süper Lig'e yazdıracak.

Boluspor karşısında 12. dakikada Aydın'ın kaydettiği golle devreyi 1-0 geride kapatan Çaykur Rizespor, karşılaşmanın ikinci yarısında iki dakikada ve son iki dakiakda bulduğu dört golle Boluspor karşısında galibiyete uzandı.

RİZE BOLU'DA PLAKAYI TUTTURDU 1-4

66. dakikada sol köşeden osman Fırat'ın kullandığı köşe atışında Bolusporlu futbolcu kafayla topu kendi filelerine gönderince Rize, Bolu'da beraberliği sağladı. Bu golden iki dakika sonra ise Engin'in sağ kanattan cezasahasına ortaladığı topa arka direk önünde bulunan Bikoko dokundu ve Çaykur Rizespor'un ikinci golünü kaydetti. Karşılaşma bu skorla tamamlanacak derken 89. dakikada Jallow'un Bikoko'ya gönderdiği topu Kenan kendi ağlarına gönderince karşılaşmanın 3-1 Çaykur Rizespor lehine çevirdi. 90. dakikada ise Erkan skorü belirleyen golü kaydetti. BOLUSPOR 1- ÇAYKUR RİZESPOR : 4 Bu sonuçla Boluspor'un play-off ümitleri kalmadı.

AKHİSAR MAÇI ŞAMPİYONLUK MAÇI

Bugüne kadar Bolu'da oynadığı 10 karşılaşmada 8 mağlubiyet ve 2 beraberlikle sahadan üzgün ayrılan Çaykur Rizespor, Bolu deplasmanında aldığı tarihi galibiyetle adını Süper Lige yazdırma şansını son maça taşıdı. Yeşil Mavililer, sıralamada üzerinde bulunan takımlardan Kasımpaşa ile Konyaspor'un mağlup olmasıyla ligde 61 puanlı Elazığspor ile 60 puana sahip Akhisar Belediye ve Gençlik Spor'un ardından 59 puanla 3. sıraya yükseldi.

Yeşil Mavililer, gelecek hafta Rize'de oynayacağı Akhisar Belediye ve Gençlik Spor karşılaşmasından galibiyetle ayrıldığı taktirde Süper Lige yükselecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.