Bir bakışta abdullah avcı

Bir bakışta abdullah avcı

Abdullah Avcı’nın Rizespor Yılları

A Milli Futbol Takımı’nın 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na gitme şansını kaybetmesinin ardından görevine son verilen Guus Hiddink’in yerine A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü olan Abdullah Avcı’nın futbolculuk yıllarına ait bugüne kadar çok az bilinen fotoğrafları ortaya çıktı.

Araştırmacı – yazar Fatih Sultan Kar’ın yazdığı, “Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi” isimli kitapta, Abdullah Avcı’nın memleketinin takımı Rizespor’da oynadığı döneme ait fotoğraflar da yer aldı.

Kitapta yer alan bilgilere göre futbola 1979 – 80 sezonunda Vefa Genç takımında başlayan Abdullah Avcı, 3 yıl sonra A takıma yükseldi. 2 sezon Vefa A takımında top koşturan Avcı, Karagümrükspor’a transfer oldu. Karagümrük’te geçen 2 sezonun ardından da 1986 – 87 sezonunda eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın Rizespor Başkanı olan kardeşi Turgut Yılmaz’ın ısrarıyla 50 milyon lira bedelle Rizespor’a transfer edildi.

 

Rize Salarhalı bir ailenin çocuğu olan Avcı, efendiliği, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile kısa sürede dikkat çekti ve takımın en sevilen futbolcularından biri oldu.

 

 

GÖNLÜNÜ RİZE’DE BIRAKTI

 

“Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi” isimli kitaba göre, 1986-87 ve 1987-88 sezonlarında Rizespor’da başarılara imza atan ve özellikle kafa golleriyle kendinden söz ettiren Avcı, Alman Teknik Direktör Adolf Remi’yle anlaşamayınca önce Bakırköyspor’a, sonra K.Maraş’a kiralık olarak verildi.

 

Geri döndüğünde Çaykur Rizespor 2. ligdeydi. Otoritelere göre Avcı kiralık gönderilmeseydi, Rizespor belki de 2. lige düşmeyecekti. Avcı, Rize’de bir yıl daha kaldıktan sonra Kasımpaşaspor’a gitti.

 

Burada da bir sene oynadı ve İstanbulspor’a giderek 4 sene kaptanlık yaptığı gibi, 2 de şampiyonluk yaşadı. Sırasıyla K.Çekmece ve Nişantaşı’nda oynadıktan sonra futbolculuk yaşantısını noktaladı.

 

ABDULLAH AVCI’NIN UNUTAMADIĞI GALATASARAY MAÇI HANGİSİ?

 

“GALATASARAY MAÇINI UNUTAMAM”

 

Avcı, Rizespor günlerinden özlem ve sevgiyle söz ederken, “Rizespor’da keyifli bir dönemimiz vardı. Hasan Vezir, İsmail, Turgut, Muharrem, Metin, Hakan, Harun, M. Ali Karaca, Turist Mehmet, Kaleci Phall.

 

 

Hele unutamadığım bir maç var ki, Galatasaray’la toprak sahada oynadığımız maç, 86 – 87 sezonuydu. İlk golü penaltıdan ben attım. Hakan 2. golü attı ve maçı 2- 0 aldık.

 

 

Toprak saha, 2. yıl çim saha oldu. Takımdaki arkadaşlarımı hiç unutmadım. Arkadaşlıklarımız hala devam eder” ifadesini kullandı.

 

Haber & Foto : Fatih Sultan Kar/ Takvim Gazetesi


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.