Altaylı: Terim'i göndermek isteyen 4 isim vardı

Altaylı: Terim'i göndermek isteyen 4 isim vardı

Fatih Terim'i G.Saray'dan gönderen 4 yönetici kim?

Galatasaray kulislerini en iyi bilen isimlerden Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Fatih Terim'in G.Saray'dan 3. kez gönderilmesinin perde arkasını yazdı.

Altaylı, 'Terim gitmeseydi en çok Sedat Doğan, Emir Sarıgül, Adnan Nas ve Başkan Ünal Aysal bozulurdu' dedi.
İŞTE ALTAYLI'NIN O YAZISI;

'Terim kalsaydı bu dörtlü çok bozulacaktı Ağzından baklayı çıkaran taraf sonunda Galatasaray yönetimi oldu. Aslında geçen sezon sonundan beri ağzını büzüşüne bakanlar “Ömer” diyeceğini biliyorlardı ama Başkan Ünal Aysal bir türlü diyemiyordu. Kurnaz işadamı taktiğiyle Terim’i bezdirip istifaya götürmek istedi. Çünkü Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak’tan sonra Terim’i de gönderip, gelecek bir başarısızlığın altında kalmak istemiyordu. Terim de başkandan daha az uyanık olmadığı için o da bir türlü adım atmayınca Başkan Aysal köşeye sıkıştı ve Terim’e 48 saat süre verdi, kararını vermesi için. “Ya Galatasaray, ya Milli Takım” diyecekti Terim. Terim “Milli Takım” derse başkan da rahatça “Vallahi o gitti” diyecekti. Bunun böyle olması gerektiğini geçen günlerde yazdım.
İnanılır gibi değil! Bu yöntem ile ingilizce konuşmayan kalmıyor. Nasıl mı? Tıklayın!
TERİM'E 'BU İŞİ SEN KES AT' DEDİM

Terim’e, “İyi Galatasaraylı olan sensin. Bu işi sen kesip at” dedim. Sonunda iş bu noktaya geldi. Bu noktaya gelineceği, geçen hafta olan bitenden belliydi. Real Madrid maçından sonra Terim’i aramayan başkan, daha sonra Terim’i iki kez aradı. Ancak telefonu kapalı olan Terim, başkana dönmedi. Başkan buna çok bozuldu. Lütfi Arıboğan’ı Florya’ya yolladı. Terim başından beri çok hazzetmediği Arıboğan’a sıcak davranmadı. Arıboğan’ın “Başkan seni aradı” mesajını da almadı. Başkan da olaylı derbiden sonra hiç yapmadığı bir şeyi yapıp “kutlama mesajı” yayınladı ama burada Terim’in adını zikretmedi. Bu çok açık bir şekilde Terim’e, “Seni sevmiyorum, istemiyorum, artık kaale almıyorum” mesajıydı.
'KENDİSİ GİTSİN BEN GÖNDERMİŞ OLMAYAYIM'

Ama başkan buna rağmen kendini Galatasaray’dan daha çok sevdiği için, “Terim kendi gitsin, ben göndermiş olmayayım” planını uyguluyordu. Başkan bu planı Terim’e Milli Takım’la görüşme izni verdiği gün uygulamaya koydu. Gerisi hep bahaneydi. Olayın buraya geleceğini biliyordu ve getirdi. Fatih Terim eğer “Tamam Galatasaray’da kalıyorum” deseydi başkanın aylardır kurguladığı oyun boşa çıkmış olurdu.
4 İSİM

Sedat Doğan, Emir Sarıgül, Adnan Nas ve Başkan Ünal Aysal o zaman ne yapacaklarını iyice şaşırırlardı. Ama yönetim, Terim’in kararını beklemeden yolları ayırdı ve Ünal Aysal, Galatasaray başkanlık kariyerini gelecek hocanın kariyerine bağladı. Galatasaray bu yıl yaşayacağı her sıkıntının faturasını Başkan Ünal Aysal’a kesecektir. Ünal Aysal da geçen sezon sonunda gittiği erken genel kuruldan ötürü başına gelecek olumlu olumsuz her şeyi sonuna kadar hak etmiştir.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.