2012 Çayelispor Altın Yıl Olacak

2012 Çayelispor Altın Yıl Olacak

2012-2013 Sezonunda Bölgesel Amatör Ligde Mücadele Edecek Olan Çayelispor Kulübü Başkanı Mustafa Baltacı İle Yapılan Söyleşi

Zor geçen bir sezonun ardından Bölgesel Amatör Lige çıkan bir takımın başkanı olarak duygularınızı alabilir miyiz ?
Mustafa Baltacı; Sevgili kardeşim, hatırlarsan play-off'tan önceki söyleşimizde Çayeli'li hemşerilerimize  şampiyonluk sözü vermiştik. Öncelikle bu sözümüzü yerine getirdiğimiz için çok mutluyuz. Çünkü her zaman ifade ettiğimiz bir şey vardı "2012 yılı Çayelispor'un altın yılı olacak"  demiştik hatırlarsanız. Bütün kategorilerde hemen hemen final oynadık ve 2 kategori de şampiyonluk sevinci yaşadık. A takımımız Bölgesel Lig’e çıkarken, U -13 takımımız da kategorisinde Rize'yi temsil etme hakkını kazandı. Bu başarılarda en büyük pay Çayeli'li hemşerilerimizindir. Çünkü onlar bizden başarı bekledikçe biz daha iyi olmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu yolda çok sıkıntılar çektik. Ve öyle zamanlar oldu ki kol kırıldı yen içinde kaldı. Çoğu zaman sıkıntılarımızı yönetim kurulu arkadaşlarımızla bir araya gelerek herkesin elini cebine atmasıyla çözmeye çalıştık. Allah onlardan razı olsun. Beni hiç yalnız bırakmadılar. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla müthiş bir birliktelik yaşadık. Bu güzel birlikteliğin sonunda da şampiyonluk geldi. Ama özellikle de buradan bizi hiç yalnız bırakmayan Çayelisporlu gönül dostlarıma da teşekkür ediyorum. Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki, hiç bir zaman sıkıntılardan dolayı şikâyet etmedik. Amacım her zaman Çayeli'ne ve Çayelispor'a hizmet etmekti. Bu görevi layıkıyla yaptığımı düşünüyorum. Vicdan olarak çok rahatım. Rahmetli babam  (Hacı Selahattin Baltacı) derdi ki "Oğlum hangi görevde olursan ol, bulunduğun görevi layıkıyla yap. Sen  sen ol yapamayacağın görevi sakın üstlenme." Allah'ıma şükürler olsun hem Çayeli Belediyesi hem Çayelispor hem de Rizespor'daki görevlerimi layıkıyla yerine getirdiğime inanıyorum.


Sayın başkan, bu yıl Çayelispor'da kongre süreci yaşanacak mı?
Mustafa Baltacı; Evet  Haziran ayının sonunda olağan genel kurulumuz var. Buradan tüm  hemşerilerime içtenlikle seslenmek istiyorum. Çayelispor ile ilgilenen tüm dostlarım; eğer Çayelispor 'a hizmet etmek isteyen varsa, başkanlık dâhil olmak üzere yönetimde bulunmak isteyen herkese kapımız açıktır. Çünkü biz koltuk sevdalısı olmadık, bundan sonra da öyle bir düşüncemiz yok. Çayelispor'un zor zamanlarında görevi devraldık ve bu günlere geldik. Hemşerilerimizin elini taşın altına sokmasını bekliyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Başımız dik, alnımız açık bir şekilde görevimizi yerine getiriyoruz.


Sayın başkan, 1.Amatör lig ile Bölgesel Lig arasında ekonomik olarak büyük bir fark var. Şuan ki görüntü de bu büyük yük yine sizin sırtınıza kalacak gibi görünüyor. Bu ligde masraflar 1.Amatör ligin 3-4 katı niteliğinde bulunuyor. Bu ağır yükün altından nasıl kalkmayı düşünüyorsunuz?
Mustafa Baltacı; Evet, amatörde büyük sıkıntılar çektik. Beklentilerimiz olan birçok hemşerimizden destek göremedik. İşin %70 ini yönetim kurulu arkadaşlarımızla çözdük. Söylemeden geçemeyeceğim Çayelispor'umuza katkılarından dolayı Çayeli Ticaret Odasına, Çayeli Ziraat Odasına ve Çayeli Bakır A.Ş.ye teşekkür ediyorum. Ama Bölgesel Lig başlı başına dipsiz bir kuyu durumunda bulunuyor. Futbol Federasyonundan gelecek  hiçbir gelir yok. Sürekli masraf ve giderler var. Profesyonel takım hüviyetindesiniz. Her gidilen deplasman en az 3000 - 4000 lira masraf demek olacak. Keza futbolcu kardeşlerimize vereceğimiz ücretlerle birlikte çok büyük bir meblağ ortaya çıkıyor. Bu konuda bir takım projeler tasarladık. Mesela öncelikle Çaykur'da çalışan işçi, memur kardeşlerimizden ve çay üreticilerinden cüzdan başı bir miktar destek isteyeceğiz. Bu konuda fabrika müdürlerimize, tarım kısım müdürlerine ve çay eksperi kardeşlerimize büyük işler düşüyor. Onların desteğine çok ihtiyacımız olacak. Diğer yandan İstanbul'daki hemşerilerimizden de yardım toplamayı düşünüyoruz. Zira ekim ayında İstanbul'da bir gece düzenlemeyi düşünüyoruz. Bizim her zaman en büyük destekçilerimizden biri olan Çayeli'ndeki esnaf kardeşlerimizi de ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Onlara da çok ihtiyacımız olacak. Karadeniz Bölgesinin en bilindik ve marka ilçelerinden olan ilçemizin hak ettiği yerlere çıkabilmesi için onların maddi ve manevi desteklerine ihtiyacımız var.


Çayelispor'da teknik kadro ve takım kadrosunda değişiklikler düşünüyor musunuz?
Mustafa Baltacı; Teknik direktörümüz ile yola devam etmeyi düşünüyoruz. Çünkü Süleyman Kalafat hocamızdan çok memnunuz. Ama takım kadrosunda bir takım yenilikler olabilir. Takımımıza takviye yapacağımız gibi, bazı arkadaşlarımızla da yollarımızı ayıracağız. Hedefimiz 3.lige çıkmak olduğu için, 3.lige çıkacak güçlü bir kadro oluşturacağız.


Bir zamanlar hayal bile edilemeyen Çayelispor sosyal tesisleri bitmek üzere, bu konuda neler söylemek istersiniz?
Mustafa Baltacı; Öncelikle Atıf Ketenci abimize ve oğlu Akın beye ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendilerine bir Çayelili olarak şükranlarımı sunuyorum. İddia ediyorum, birçok 1.lig takımının tesislerinden daha iyi bir tesise kavuşmuş olduk. Bu konuda çok mutluyum. Röportajın başında belirttiğim gibi söz verdiğimiz bir konuyu daha yerine getirdiğimiz için çok mutluyum. Şu anlık sadece tesisimizin içinin donatımı kaldı. Kongremizden sonra tesisimizin donatımına başlayacağız.
 
Sayın başkan, son olarak genel olarak görüşlerinizi alabilir miyiz?
 Mustafa Baltacı; Zaman zaman sıkıntılar çeksekte güzel Çayeli'ne ve Çayelispor'umuza hizmet etmekten müthiş keyif alıyorum. Müthiş de bir onur ve gurur duyuyorum. Büyüklerimizin teveccühü doğrultusunda Rizespor kulübümüzde de yönetimde aktif görev aldım. İnanın bu yoğun tempoda çok yoruluyoruz ama takımlarımızın başarıları yorgunlukları unutturuyor. İnşallah bu sene Rizespor'umuz Bank Asya 1.Lig’de, Çayelispor’umuzda Bölgesel ligde şampiyonluk sevinci yaşayacaktır. Ve son olarak  her daim yanımızda olan, ilçemizde görev yapan kaymakamlarımıza ve şu anki kaymakamımız Abdullah Ayaz bey’e, Belediye Başkanımız Rıza Çakır’a ilçemizde ki STK’lara  maddi ve manevi destek veren tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma, teknik kadromuza, takım kadromuza, değerli basın mensubu kardeşlerime ve cekafar Çayelispor taraftarlarına şükranlarımı sunuyorum. Allah sizlerden razı olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.