Uludere de ne oldu ,kim kimden ne bekliyor

Tuncer ERGÜVEN

Uludere de 33 yurttaşımız öldürüldü.Oradaki yurttaşlar,BDP ve PKK lılar kıyamet indiriyor.Katilleri verin ,gösterin.Hesap soracağız diyorlar.
İlk bakışta Türkiye topraklarında eşya taşıyan Uluderelileri Türkiye adına katlettiler ,onlar suçsuzdu diyorlar.Devlet adına Cumhurbaşkanı ,Başbakan gereğini yaptı.Yardımlarda bulundular , hatta özür bile dilediler.
Bunları gören köy halkı,PKK,KCK,BDP ve insan hakları şampiyonları tatmin olamıyor.Olayı yara ve kırılma noktası haline getirmeye çalışıyorlar.
Peki işin esası nedir? Bu insanlar en can alıcı noktada kaçak mal taşıyorlar.Askeri yasak bölgeye giriyor ,yurt dışına çıkıyor,PKK bölgesinde yüklerini alıyorlar ,köye dönüp mallarını anne babalarına değil malı yükleyenlerin karşı tarafındaki kaçakçılara malı teslim ediyorlar. Taşınan mallar ticari mallara ve PKK nın stratejik mallarıdır .PKK hem ticari hemde stratejik mallarda söz sahibidir.Zaman zaman konvoyda gidiş gelişte PKK lıların da seyahati pek normaldır.
 
O bölgede hududumuz ile PKK kampları arasında ki bölge Türk savaş uçakları ,hatta zaman zaman özel timler tarafından kontrol edilmekte ,görüntü gördüğünde ateş etme durumundadır.Değer değilse Dağlıca baskınından neden askerler ve komutanlarımız sorumlu tutuldular.Neden onları görevi ihmalle suçladık.
Ölen Uludereliler kaçakçıdır.kaçak mal taşımaktadırlar.Dolayısı ile suçludurlar.
Karadenizlinin   Batuma resmi gidip bir depo benzini almasını nasıl önlerim diyan ,yolda gelirken,2 karton sigara izin vermeyen,2 şişe şarap veya viskiye izin vermeyen,evine ucuz 3*4 kg et veya bal götürmeye çalışana kaçakçı muamelesi yapan devlet , Uluderelilere sanki siz özgürsünüz.Oradaki yani PKK dan –Barzani den aldığınız mallar dan 50-100 TL alın tekrar oradaki Barzani ve PKK adamlarına verin demektedirler.
O halde sonuç nedir?Devlet,Hükümet,Sn,Başbakan yapılabileceği her şeyi fazlası ile yapmıştır.Fakat herkes haddini ve görevini bilmelidir.