GENEL KURMAY BAŞKANINDAN BEKLENTİMİZ

Tuncer ERGÜVEN

Genel Kurmay Başkanımızın TSK Üstün Cesaret ve Feragat , TSK Üstün Hizmet ,TSK Şeref Madalyaları sahibi değerli ,tecrübeli bir Türk subayı ve Genel Kurmay başkanı olarak baş komutanımızdır.
Her ne kadar Cumhurbaşkanları başkomutan ise de Atatürk ve İsmet Paşadan sonra gelen saygı değer Cumhurbaşkanlarımızın baş komutanlığı semboliktir. Çünkü Orduları idare etmenin ,özellikle savaş alanında sevk ve idare etmenin tecrübesi yukarda belirttiğim değerli devlet adamı Cumhurbaşkanlarımızda yoktur.
Bizim konumuz genel Kurmay Başkanlığının Türk Ordusunun tüm askeri unsurlarının komutanı olması gerektiği ve o kabiliyet,kararlılık,feraset,feragat,kahramanlık,kararlılık ta,gerekli nitelik ve nicelikte olmasıdır.
Elbette Bir harp okulunu bitiren teğmenin ideali Genel Kurmay başkanı olmaktır.1 Yıl önce meydana gelen istifalardan sonra göreve devam ederek Genel Kurmay başkanı atanmasını beklemesini saygı ile karşılamaktayız.
Ancak Özkök paşanın bir versiyonu bile olmaktan uzak kalmıştır.Şu anda Bir Mustafa Kemali,Bir İsmet İnönü yü,Bir Mareşal çakmak,kazim Karabekiri düşünüyorum .Onların arasında Sn.Özel e yer bulamıyorum. Kendisini Osmanlı devletinin son sadrazamlarına benzetmekteyim. Rauf Orbay a benzeyebilirsew de öyle bir kahramanlık geçmişi yok.Sadece beklentiler içinde Padişah ve halifeye bağlılığı na benzetebiliyorum.
Ancak durum nedir ?
Osman Baydemir: ‘ Meclisim olmayacak ise bunun adi özgürlük değildir ‘’ derken merkezi Diyarbakır olan Kürdistan devletini işaret etmektedir. Aslında PKK,KCK,BDT, ve onların içteki e dış ülkelerle beraber destekçileri olan uluslar arası düşünce örgütleri bizden ayını sonucu istemektedirler.
Güneş ve Gözcü gazeteleri manşetlerine göre Sn Özel şunu demektedir.’’ Kandile gideriz.Gireriz. Fakat :Uluslar arası tepkiyi göze almalıyız,siyasi irade net olmalıdır,Ağır kayıplara hazır olmalıyız.’’ Beyanında bulunduğu belirtilmektedir.
Siyasi demeçlere baktığımızda PKK silah bırakırsa gerisi gelir ,denmektedir.
Bizim eleştirdiğimiz gibi GKB nı Sn.Özelin cephede ağlamasını kamu oyu tasvip etmemekte ,adeta çaresizlik olarak algılamakta,köşe yazarları da tasvip etmemektedir.
Sn.Başkan.Elbette Hudut ötesi harekat emrini hükümet verecektir.Fakat siz ne kadar bu emrin verilmesini arzu etmektesiniz.Hiç böyle bir yetki talep ettiniz mi.Uluslar arası tedbir ,entegrasyon veya hükümet kararlılığına sığınmanızın bir anlamı yok.
Fakat geniş bir sahada ordu hudut dışı operasyon yapabilmesinin birinci şartı cephenin önü kadar cephenin gerisi de önemlidir.Çarpıştığınız ordunun sizin cephenizin gerisinde destekçisi,yalakası,siyasetçisi ve teröristinin olmaması gerekir.
PKK olayında karşınızda bir millet veya top yekün halk yoktur.Güney doğuda herkesin Kürt olduğunu ,ülke sathında da mevcudiyetini ihtiva söyleyen ve onları ayrı bir devlet olma yolunda motive eden PKK ,KCK ,BDP organizasyonu ve dış güçleri var ve bu unsurlar adına terör olaylarına sebep olan gerilla ve teröristleri var.Gerilla karakolları ve seyyar timlere saldırmakta,halkı öldürmekte,büyük şehirlerde terör estirmekte ve Siz ağlamakla yetinmektesiniz.
Beyanatınızda çaresizliğinizi görmekteyiz.Sizden kandili yok etmeniz den önce huduttan geçerek eylem yapanları eylemden önce yok etmenizi bekleriz.Sizden hudutlarımız içinde eşkıyanın , haydut un,teröristin,kaçakçının kısaca devlete karşı olan herkesin yok edilmesini beklemekteyiz..
Biz 1993-1996 da bunların TSK ve komutanlarınca nasıl yok edildiğini gördük.TSK hareket edeceği zaman Barzani,Saddam, titrerdi. Şimdiş durum 1992 öncesine geri geldi.Sorun nedir.Sizi engelleyen bir şey varsa yüce Türk Milleti ve Hükümeti ile paylaşın.fakat siz 1995 den beri general iseniz ve çaresi iseniz biz millet olarak sizin kararlılık ,cesaret ve kahramanlığınızı bekleyememekteyiz.
Sizden ümidimiz.yok. 1 Mart teskeresinde Özkök te sizin gibi davrandı.ABD ile işbirliği yapmadık.Gerekçemiz İslam ve arap alemi ve Şiiler,Iraklılar bize kin güdeceklerdi.
Sonuç Irak halkı bize ters,hükümeti dost değil,Barzani bizim için kürt kedisine piiişşşt demiyor,Suudiler ,Ürdün,mısırla ve Arap ülkeleri ABD ile sarmaş dolaş.Şimdi siz ABD den onay olmadan hududu geçene bile dokunmamanın çarelerini aramaktasınız.yanı 200-300 PKK lı hududu geçecek,karakola baskın yapmazsa mesele yok.Böyle bir komutanlık olurmu..Böyle bir askeri liderlik olurmu.Elinizdeki makine ve teçhizat,cihazlar,sistemler,operasyon yetkileri ne zaman ve nasıl kullanılacaktır.Merak etmekteyiz.
Genel Kurmay başkanı TSK , lideri olduğu gibi askeri açıdan hepimizin askeri lideridir.fakat ne yazık sizde o liderlik vasfını göremiyoruz.
Üstün cesaret madalyanıza,Üstün hizmet madalyanıza,şeref madalyanıza saygılar sunuyorum,sizden beklediğimiz feragat görevini hatırlayıp 30 Ağustosu beklemeden emaneti Hükümete iade etmenizdir.İnanı TSK ve Türk halkı mutlu olacak,Hükümetin önünü açmış olacaksınız.