Sn. Recep Tayyip Erdoğan tek aday olarak yeniden AKP Genel Başkanı seçildi. AKP 8.Olağan Genel kurulunda MKYK da 75 isim görüyoruz.
Bazı isimler tanıdık yani kıdemlilerden, Hayati Yazıcı, Efkan Ala olmazsa olmazlardan.
Yeni denince bir günlük yenileride görüyoruz, birkaç gün önce bir partiden ayrılarak AKP ye katılanlarda MKYK üyesi olmuş.
Bazı şöhretliler var ki listede dolgu malzemesi olmuşlardır. Bu durum AKP de gelenek olmuş bir zamanlar Hakan Şükür, sonra meşhur yarışçı Sofuoğlu şimdide Mesut Özil. Böyle meşhurların Atatürk’ün Meclisinde millete ne katkıları olmuştur bilen söylesin. Dün FETÖ’cü olarak bilinen ve Amerika’ya kaçan Hakan Şükür bugün Türk Milli Takımını reddeden Mesut Özil.
İsmi son gün listede yer alan Almanya’dan ithal topçu Mesut Özil birçok gerçek AKP li yer bulamazken ana listede yer almış. Türk Milli takımında oynamak istemeyen AKP takımında yer buluyorsa maşallah hayırlı olsun diyelim.
Babası Başkentin demirbaşlarından, sorgusuz sualsiz 25 yıllık makamından atılan Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’te MKYK da yer bulan isimlerden.
Meşhur eski Meclis Başkanlarından Bülent Arınç’ın oğlunu da listede görüyoruz.
Koltuk babadan oğula geçer gibi devam ediyor.
Bu kadar değil, bir zaman ekranlardan esip gürleyen meslektaşımız vardı. AKP ye girip dokunulmazlık zırhına sahip olduktan sonra sesi çıkmayan ve halkı unutan Hulki Cevizoğlu dostumuz da ana listeye girenlerden.
Yeni transferlerde bir zamanların hilal bıyıklı ülkücüsü Ünal Karaman’da bu listede. Karaman’la birlikte İYİ Partiden kaçan eski ülkücü Kürşad Zorlu aynı kadroda.
Belediye Başkanlığı seçimin kaybeden Hilmi Türkmen, Haydar Ali Yıldız ana kadroda sahada. Akademisyen Prof.Dr. Zakir Avşar’ı Gazi Üniversitesinden biliyoruz.
Yeni listede Rize’deki 2 Vekilimizden kimse yok, bize de hayırlı olsun demek düşer.