GÜ Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi… (2)

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Geniş bir hekim kadrosuyla hizmet vermeye devam eden yeni açılan Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin gelişmiş teknolojiyle donanımlı olmasının yanında önemli diğer bir hususiyeti de Başta Başhekim olmak üzere Giresunlu hekimlerin bu hastaneyi tercih etmiş olmalarıdır.

Başka illerde belki buradan daha iyi çalışma imkânları buldukları halde sırf doğdukları, okudukları, büyüdükleri, ekmeğini yedikleri, suyunu içtikleri memleketlerine adeta vefa borçlarını ödeme düşüncesiyle hizmet için kendi şehrindeki hastaneyi tercih etmiş olmaları tebrik ve takdire şayan bir hassasiyettir!..
***
Giresun âşığı Giresunlu hekimlerimizi tanıyalım:

Başhekim: Prof. Dr. Atilla ÇITLAK 
Giresun Merkez ÇİÇEKLİ Köyü’nden Erbay ÇITLAK oğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp (İngilizce) bölümünden mezunu. Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim dalında uzman… Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim dalını kurdu. 


Başhekim Yardımcısı: Opr. Dr. Dündar GÜREL
Giresun Merkez AKKÖY’den Hacı Ali GÜREL oğlu, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun, Üroloji Uzmanı.
***
Başhekim Yardımcısı: Dr. Şevket GÜRSOY
Giresun Piraziz BOZAT’tan Rahmi GÜRSOY oğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun.
***
Genel Cerrah: Dr. Öğr. Üyesi Tuğrul KESİCİOĞLU
Giresun Merkez AKKÖY’den Baki KESİCİOĞLU oğlu,
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun… Genel Cerrahi Anabilim Dalında uzman.
***
Dahiliye ve Gastroenteroloji Uzmanı: Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Ayvaz
Giresun Bulancak İCİLLİ Köyü’nden Ferhat AYVAZ oğlu, Tıp Fakültesi Münih Teknik Üniversitesi (TUM)’den mezun.
****
İç Hastalıkları Asistanı: Dr. Abdülbaki ELMAS
Giresun Merkez YAYKINLIK Köyü’nden Prof. Dr. Nazım ELMAS oğlu, Necmettin Erbakan üniversitesi Meram Tıp Fakültesinden mezun.

 
Hastanenin resmî web sitesinde bazı hekimlerin (özgeçmişlerini tanıtan) CV’leri bulunmuyor… CV’lerde de doğum yerleri belirtilirken genelde sadece İl ismi, çok istisnai olarak ilçesi yazılıyor… Bu yazı serimizde bizler hekimlerimizi köyleri ve baba isimleriyle tanıyalım; hemşerilerimiz kendi köylüsünün, tanıdığı bir dostunun oğlunun hekim olduğunu bilsin istedik...
***
Giresun doğumlu hekimlerimizin köy ve baba isimlerine ulaştığımızda onları tanımaya gelecek yazılarımızda devam edeceğiz inşallah.
***
Hastanenin Eksikleri!..
Oldukça donanımlı ve geniş bir hekim kadrosu bulunan yeni hastanenin “hiç eksiği yok mu” denilirse; 
Deriz ki: İnsanın olduğu, yaratılış itibariyle nâkıs olan (mükemmel olmayan) insanoğlunun yaptığı işlerde hiç eksikliğin olmaması mümkün mü?..

Ancak yapılan bir hizmette öncelikle eksiklikleri değil güzellikleri görmeli ve tanımalı, varsa (giderilmesi için) bilahare eksikliklere de vurgu yapılmalı.
***
Hastane yönetimini doğrudan ilgilendirmeyen, sair bürokrat ve siyasetçileri ilgilendiren (göze çarpan) en önemli eksiklikler:
-    Hastane yol güzergâhının (hastane hizmete açıldıktan sonra da) hâlen sürücü adayları için “Direksiyon Eğitim Alanı” olarak kullanılıyor olması… 
Bu hususta aldığımız son bilgiler: Yetkililerin alternatif Eğitim Alanı üzerinde yoğun çalıştıkları istikametinde… Ümit ederiz ki kısa zamanda bu eksiklik giderilmiş olur.

-    Hastane girişinde üst geçit ve/veya ışıkların olmaması büyük bir eksiklik… 
Hastanenin hizmete açılacağı tarih bilinirken bu eksikliğin giderilmemiş olması herhalde bizim bürokrat ve siyasetçilerimizin genel hizmet anlayışının bir tezahürü olsa gerek!..

-    Hastane yolu asfaltının yenilenmemesi ayrı bir garabet…
Bu yoldan sorumlu olması gereken Belediye Başkanlığı muhalefet partili olsaydı mazeret(!) bir derece anlaşılabilirdi, lakin iktidar partili bir belediye başkanlığı döneminde bunun izahı da herhalde biraz zor olsa gerek!

-    Şehrin her yöresinden hastaneye dolmuş hattının henüz açılmamış olması hafife alınabilecek bir eksiklik değil!..
Hizmete açılalı iki ayı dolduruyor olan böyle bir hastaneye dolmuş hattı eksikliğinin sebebi de herhalde yol güzergâhında direksiyon eğitimi ve asfalt garabetinin değişik bir versiyonu olsa gerek!
***
Her kurumda olan/olabilen insan kaynaklı bir takım eleştiriler (dün olduğu gibi bugünde, gelecekte de) mutlaka bu kurumda da olacaktır… 

Ancak, birkaç kişinin yaptığı (gelecekte de yapabileceği) kusurlu hareketleri bütün kuruma ve camiaya mal etmek büyük haksızlık olur…Böyle bir itham, özellikle hizmet aşkıyla çalışan fedakâr, cefakâr, gayretli hekimlerin, idarecilerin ve sair personelin çalışma azmini kırar, onlara haksızlık olur.

Ama buna rağmen her ne olursa olsun, böyle donanımlı örnek kurumlara (hastane olsun, okul olsun, başka bir kurum olsun) kurumun özelliğiyle mütenasip personel atanmasına da özen gösterilmelidir.

Ticarî müesseselerde (özellikle beyaz eşya servislerinde, otomobil satış bayi ve bakım servislerinde) aranan müşteri memnuniyeti uygulaması hastanelerde de “Hasta Memnuniyeti” olarak uygulanmalıdır.

“Hasta Memnuniyeti” sisteminin bütün ülke genelinde uygulanmasını, gayretli çalışmalarıyla her kesimin takdirini celbeden Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin Koca Beyin (bu vesileyle) dikkatine sunmak isteriz.
****
Başta hem idarecilik hem de hekimlik yönüyle gönülleri fethetmiş olan Başhekim Sayın Atilla ÇITLAK Beyefendi olmak üzere bütün idari kadroya, hekimlerinden hemşirelerine kadar bütün personeline başarılar diliyor,

Böyle bir hastanenin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen bütün siyasetçi ve bürokratları da tebrik ediyoruz.
***
“Kim nasıl bakarsa öyle görür; güzel bakan güzel görür. İnsanın ruhu neyse karşısındakini de öyle görür.” (Hz. Mevlâna)

Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu 
23 Aralık 2020 Çarşamba / 08 Cemaziyelevvel 1442