Ali BABACAN…
DEVA Partisi Genel Başkanı…
***
2001 yılında AK Parti’nin kurucu üyesi olan, 14 yıl MKYK üyeliği ve 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra 13 yıl kesintisiz bakanlık yapan Ali BABACAN, 8 Temmuz 2019 tarihinde AK Parti’den istifa ediyor…
Sn. BABACAN, istifa gerekçelerini sıralarken “Görevde olduğum dönemlerde partinin kuruluş ilke ve değerlerini hem ülkemizde hem de dünyada inanarak savundum… Son yıllarda ise pek çok alanda yapılan uygulamalar ile inandığım ilke, değer ve fikirler arasında derin farklılıklar oluştu” diyordu…
***
Sn. BABACAN ’ın takdir edilecek bir yönü; ziyaret ettiği illerde açık ve kapalı alanlarda umuma konuşmasının yanında bazı kesimlerle özel toplantılarda karşılıklı hasbihal etmiş olması, vatandaşın dertlerini dinlemiş olması.
???? Ali BABACAN 15 Eylül Çarşamba günü Giresun’a geliyor!..
✅ DEVA Partisi Giresun İl Başkanlığı, Sn. Babacan’ı toplum önderleriyle buluşturacak bir toplantı tertiplemiş…
Bendeniz de o toplantının davetlisiyim…
***
Giresun’u ziyaretinde Sn. BABACAN ile konuşulacak, sorulacak çok mevzu var…
Sn. BABACAN, partisinin görüşlerini, iktidarın icraatlarına karşı eleştirilerini ve çözüme yönelik tavsiyeleri her platformda zaten açıklıyor…
???? Bizim esas merak ettiğimiz husus:
✅ - AK Parti, (kendilerinin görevde olduğu) ilk 14-15 yıllık süreçte kuruluş ilke ve değerlerine uygun hareket ediyordu da kendileri görevden ayrıldıktan sonraki yıllarda mı kuruluş ilke ve değerlerinden ayrıldı?..
✅ - Tayyip Bey, partinin kuruluş ilke ve değerlerinin uygulandığı ilk 14-15 yılda da partinin başındaydı, kuruluş ilke ve değerlerinde sapma oldu denilen son yıllarda da partinin başında…
✅ - AK Parti’nin kuruluş ilke ve değerlerinden ayrılışının sorumlusu Tayyip Bey mi, yoksa son dönemlerde parti yönetiminde bulunan kadro mu?..
✅ - Sn. Babacan AK Parti treninden kendileri mi indi, yoksa onlar orada olduğu sürece kendilerine oturacak yer bulamayanlar tarafından mı indirildi?..
- Ve daha nice sorular…
***
???? “Allah'ın gönderdiği her bir peygamber ve işbaşına getirdiği her bir halifenin mutlaka iki türlü sırdaşı vardır. Bir tür sırdaşlar ona iyiliği emreder ve onu iyiliğe teşvik eder. Öbür tür sırdaşlar ise, ona kötülüğü emreder ve onu işlemeye teşvik ederler. Günahtan korunan ise Allah’ın koruduğu kimselerdir.” (Buhârî, Ahkâm 42; Nesâî, Bey‘at 32)
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
14 Eylül 2021 Salı / 07 Safer 1443