Yarın’ın Türkiye’si

Abdurrahman AKSU


Dünya üzerinde çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı; Mustafa Kemal’in Milli Mücadelenin en kilit noktasının miladını , geleceğin ellerine hediye etmesiyle can bulmuş. Sonrası da her sene kutlanarak geleneksel hale gelmiş.Günler serisine bir tanesi daha eklenerek günümüz de çocukların günü olarak anılmaya başlanmış…

İşin teorik kısmı bu, peki ya günümüze yansıyanı ?

Ülkemizi gelecekte ötekileşmenin ve kutuplar da birbirinden habersiz gruplarla hayat süreceği ,23 Nisan kutlamalarında kendini açıkça belli ediyor.Bir yandan Başbakanlık koltuğu çocuklara verilip,” kendini buna göre yetiştir “ mesajı verilirken,barış (!) ve demokrasi (!!) partisi de bir Kürt kızını Diyarbakır İl Başkanlığı Koltuğuna oturtup önüne koyduğu metni okutuyor.Bir yanda da barış tohumları ekilmeye çalışılırken “  kişisel çıkar eklentileri” ,ekilen her tohumu kan gülleri olarak yeşertiyordu.

Daha çocukluk çağında böyle bir gruplaşmayla fikirleri olgunlaşmaya başlayan bir portre de 2023 Vizyonunun bizi hangi durumda karşılayacağını tahmin etmek çok mu zor? Ya da  ortaya çıkan haritanın ülkeyi nereye götürdüğünü idrak edebilmek?

Bugün bizi birbirimizden koparıp uzaklaştırmıyorlar! Neden?  Çünkü biz sohbet ettik,oyunu gördük,sarıldık,koklaştık ve bunun neticesinde dostlaştık . Şimdi sohbeti,muhabbeti olmayan,idölojik safsatalarla nefretleştirilen iki nesil.Batının bizi üzerimizden gerçekleştiremediği bölünmeyi onların üzerinden gerçekleştirmek için tezgahladığı bir kareoğrafi.

Bunun ilk adımı doğuş anında atıldı. Burak ismi : batı da berke , doğu da baran oldu. Berkeler gitmedikleri doğu’nun illerini ve ilçelerini şehit haberlerinin geldiği yerlerden örgendi.Ülke de Cudi’yi,Gabar’ı,Harbur’u,Çukurca’yı,Kandil’i,Lice’yi bilmeyen kalmadı. Aynı şekilde doğu dakine de batının zenginliği yüksek refahı şarkısı söyletilerek içi haset ve nefretle dolduruldu.Böylece çatışma anını getirecek kıvılcıma ramak kala yaşamaya devam ediyoruz.

Ben 23 Nisan da bunu gördüm,köşeme taşıdım,sizlere anlattım. Kim bilir, belki de Gazi Mustafa Kemal bunları görelim diye bu günü bayram ilan etti ?