Yol Özlemi Sona Erdi

Rize-Çaykent Beldesi Sırt Kasarcılar Mahallesinde 43 yıldır yapılamayan ve 16 hane halkının yaşadığı yol özlemi sona erdi.

Rize-Çaykent Beldesi Sırt Kasarcılar Mahallesinde 43 yıldır yapılamayan ve 16 hane halkının yaşadığı yol sorunu bu mahallede yaşayan Engelli Selahattin Balcı’nın zaman zaman yol olmaması nedeniyle yaşadığı zorluklarının çeşitli medya kuruluşlarında haber olması ve mahalle Muhtarı Halil İbrahim Yağcı’nın yoğun mücadelesi sonucunda neredeyse yarı asra ulaşan yol hasretleri sona erdi.  

Çaykent Sırt Kasarcılar Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Yağcı, ”Mahallemiz, Hamitler sokağının yol sorunu yıllardır konuşulan fakat bir türlü yapılamayan bu mahallede yaşayan onlarca hane halkımızın bu asırda senelerce sırtlarında hastaları, eşyaları ve ellerinde her çeşit yükleri metrelerce taşıdığı önemli bir sorunumuzdu. Yakın tarihte Rize Vali yardımcılığından başka bir göreve atanan Sayın Hakan Burak Uz’un Hamitler sokağımızda tekerlekli sandalyeyle hayatını çok zor şartlarda idame ettiren, yine yıllardır her türlü eşyalarını teleferikle veya sırtında taşıyan halkımızın bu sorununa çok büyük katkıları oldu.

O zamanki Valimizin talimatıyla yolumuzun etüt çalışmalarına başlanıldı. 600 metre uzunluğundaki yolumuzun yapılmasıyla mahallemizin 16 hanelik Hamitler sokağında yaşayan aileler hayata adeta yeniden gelmenin mutluluğu bayram havasında yaşıyorlar. Mahalle halkımız bu yol çalışması esnasında kenetlenip, yolun yapımında görev alan ve emeği geçen herkesle birlikte yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşmanın, ikramın en güzel örneklerini sergilemişlerdir. Hepimizce malum, yol medeniyettir, yol refahtır, kalkınmadır, huzurdur, sağlıktır, sosyalleşmedir. Neredeyse yarım asır sonra kavuştuğumuz yolumuzun yapımında başta devletimizin Rize temsilcilerine, ilgili kurum ve kuruluşlarımızın amir ve çalışanlarına, bizlere maddi ve manevi destek veren, bu yolumuzun yapımına emeği geçen herkese mahallenin muhtarı olarak sonsuz teşekkürlerimiziz iletiyorum. ”dedi. Haber: Bayram Ali Kavalcı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem