Yıldız`dan Sel Bölgesine Ziyaret

Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, Samsun`un Canik İlçesinde yaşanan ve 13 kişinin öldüğü Sel Bölgesini ziyaret etti.

26 Ağustos 2010 tarihinde Gündoğdu`da yaşanan selde 12 vatandaşını kaybeden Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, Samsun`daki sel bölgesini ziyaretinde yaptığı konuşmasında Samsun`da yaşanan sel felaketi ile benzer acıları yaşayan Gündoğdu beldesinde de acıların tazelendiğini belirterek, "Gündoğdu`nun  yaşamış olduğu sel afeti sonrası komşu il ve ilçeler de koşup yardıma gelmişti. Toplumlar yaşadıkları zor günleri ancak ve ancak birlik, beraberlik ve yardımlaşma içerisinde atlatabilir bilinciyle yaşamaya alışmak zorundayız. Doğu Karadeniz Bölgesi için sel afeti tehlikesi her zaman bulunmakta. Bununla yaşamayı öğrenerek, önlem alarak ve beşer kaynaklı can  ve mal kayıplarına müsaade etmemek gerekmektedir. Ülkemiz doğal afetleri çeşitli bölgelerinde farklı olarak yaşıyor. Sadece sel afeti değil depremi de görüyoruz, yangını da seli de heyelanı da…" dedi.

Bir musibetin bin nasihatten iyi olduğunu belirten Yıldız, "Herkes sanki hiçbir şey  olmayacakmış gibi bilinçsizce yaşıyor. Doğanın kurallarına uymak zorundayız.  İnsan yapımı bütün yapıların temelinde de bu olmalı ve bulunduğumuz doğa şartlarına uygun yapılaşmalar gerçekleşmeli. Bu sağlandığı takdirde zaten doğa da gerekli özeni gösterecektir. Ama insanlar doğaya karşı koyarsa ne yazık ki bedellerini de ödemek durumunda kalıyor. Biz iki yıl önce Gündoğdu’da yaşadığımız selde bir şeyi çok iyi öğrendik. Suyla şaka olmaz. Suyu bırakacaksın kendi yolundan gidecek.  `Üstünü kapatalım, soldan yol verelim gitsin` demekle olmuyor. Su seni dinlemiyormuş demek ki.. Gün geldi kendi yolunu buldu. Bu bize çok ciddi bir ders oldu. Şu an Gündoğdu’da bütün dereler ıslah edildi, menfezler düzeltildi yani su artık kendi yolunda akıp gidiyor." şeklinde konuştu.

Gündoğdu Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz ile birlikte Samsun`un Canik İlçesine giden ve burada Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile birlikte sel bölgesini gezen Başkan Süleyman Yıldız, bölgede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı ve Gündoğdu Afeti sonrasında belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.







İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem