Yeşilay Haftası Çoşkuyla Kutlandı

1 Mart 7 tarihleri arsında Türkiye genelinde kutlanan Yeşilay haftası etkinlikleri, bu yıl Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim organizasyonu ve Yeşilay Rize İl Temsilciliğinin katkılarıyla, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde coşkuyla kutlandı.

Kutlama programı öncesi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Öğrencileri Yeşilay Genel Merkezi tarafından hazırlanan afiş ve broşürleri, pankartlar ile sigara, alkol, uyuşturucu kullananları bilgilendiren el kitapçıklarını Rize’nin Cumhuriyet ve Atatürk caddesinde yürüyüş yaparak vatandaşlara, esnaflara dağıttılar. Rize Caddelerinde öğretmenleri ve Rize Yeşilay Temsilcisi B. Ali Kavalcı ile birlilikte yürüyen “Sigaraya hayır, Yeşilay’a evet” diye bağıran öğrencileri Rizeli esnaf ve vatandaşlar alkışlayarak tebrik ettiler.
Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu programda konuşan, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ve Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, Yeşilay’ın amacı ve alkollü içkiler, sigara ve uyuştururcu maddelerin,  teknoloji bağımlığının başta eğitim ve öğretim görev öğrenciler olmak üzere, insanımıza, çevremize ve ekonomimize vermiş olduğu zararlar üzerinde durarak,  bu konuda Yeşilay başta olmak üzere tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşlarla iş ve gönül birliği çalışması yapmanın önemine vurgu yaptılar.
Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, Rize’de Yeşilay olarak yapmış olduğu gönüllü çalışmalarında, kendisine destek sağlayan, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Rize Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Şar hospıtal hastanesi Müdürü Şaban Semiz ve bu yılkı Yeşilay haftası kutlamalarını başarıyla gerçekleştireni M. Akif Ersoy ilköğretim Okulu Müdürü İbrahim Avcı’ya, Yeşilay Gönül dostları sertifikası taktım etti.
Bu yılki Yeşilay Kutlamalarına, Rize il Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Yardımcısı Halil Pehlivan, Rize İl Dernekler Müdürü Kazım Demirci, Rize İl Emniyet Tubim Rize Temsilcisi Hasan Uyar, Rize Ziraat Bankası Müdürü Burhan Koç, Şar hospıtal Hastanesi Müdürü Şaban Semiz ile Rize’de Eğitim ve Öğretim veren Okulların Müdürleri, Öğretmenleri ve öğrencilerin aileleri katıldılar.
Öten yandan, Programın bitiminde anı bir rahatsızlık geçiren, Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı ambulansla Rize devlet Hastanesine kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde müşahede alıntında tedavisi devam eden, Yeşilay Temsilcisi Kavalcının yapılan tetkiklerinde bir kısım organlarında ritim bozukluğu ile aşırı su kaybı ve yorgunluk tespit edildi. Tedavi ve tahlilleri devam eden Kavalcıyı hastanede ziyaret eden, Rize İl Milli Eğittim Müdürü Yıldırım, Kavalcının, programda konuşmasını çok rahat gerçekleştirdiğini, program boyunca sürekli koşturan arkadaşımızın anı gelişen rahatsızlığından üzüntü duyduk. Tedavisi devam eden, Kavalcıya açıl şifalar diliyoruz.”dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu