TOGAY MURATOĞLU ÇAY TV HABER
Yeni bir anayasa çalışması içinde bütün kurumların söz sahibi olmasını isteyen hükümet yetkilileri görüşleri raporlar halinde almaya başlarken Rize Barosu da yeni anaysa çalışmaları için komisyon oluşturup çalışmaya başladı.
Rize baro başkanı avukat Ateş Hatinoğlu yeni anayasanın vatandaşın sorunları tam anlamıyla çözemeyeceğini ama 1982 anayasa için yapılacak en kapsamlı değişiklik olacağı için önemsediklerini söyledi. Hatinoğlu ayrıca anayasa çalışmaları içinde kuvvetler ayrılığı ilkesinin mutlaka gözetilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Yeni anayasa çalışmaları içinde siyasi partiler yasasının olması gerektiğini dile getiren Hatinoğlu ülkeyi yönetenlerden bütün siyasi partilerden bu adımı anayasa çalışması içinde beklediklerini de söyledi.
İlk yorum yazan siz olun
Türkiye Haberleri
Emekliye 4 Bin Liralık Bayram İkramiyesi Komisyon’dan Geçti: Ödeme Tarihleri Belli Oldu
Emekli ikramiyesi Ramazan Fiyatı açıklandı 2025
Konya’da Dehşet: Sokakta Oynayan 2 Yaşındaki Çocuk Köpeklerin Saldırısında Hayatını Kaybetti
Belgrad Ormanı'nda Kaybolan Mimar Ece Gürel Hayatını Kaybetti
Msü sınavı açıklanıyor