Yedigöller`de ki Beton Yola Tepki!

Rize İl Genel Meclis Üyesi, Turizm Komisyonu Başkanı Emin Kanbur, İspir Belediyesinin Yedi Göller Mevkiinde Yürüttüğü Beton Merdiven Çalışmalarının Doğa Katliamı Olduğunu Belirterek, "3 Bin Metrede Betonun Ne İşi Var?" Dedi.

Oraya Beton Dökülür mü?
Doğaseverlerin ve Dağcıların Yakından Bildiği Yedigöller’de İspir Belediyesi Tarafından Yapılan Beton Merdiven Çalışmaları İspir ve Rize’deki Birçok Sivil Toplum Kuruluşunun Tepkisini Çekti. Doğa katliamı olarak adlandırdıkları çalışmaların bir an önce durdurulması gerektiğini belirten ve başka tahribatların da engellenmesi isteyen Çevreci Sivil Toplum Kuruluşu (STK)’ları İspir Belediyesi’ne tepki yağdırdı. Rize İl Genel Meclis Üyesi Emin Kanbur’un, bir sosyal medyadaki kişisel sayfasında paylaştığı fotoğraflarla gündeme gelen konu, kamuoyunda özellikle doğaseverler ve çeşitli STK’lar tarafından sahiplenildi.


3 Bin Metrede Betonun İşi Ne?
Aynı zamanda Rize’de Fotoğraf alanında önemli çalışmalara imza atan (RİFSAD) Rize Fotoğraf Sanatı Derneği’nin de başkanı olan Emin Kanbur konuya yönelik açıklama yaparken, “3 bin metrede betonun ne işi olduğunun” sorgulanması gerektiğini vurgulayarak, “İspir Belediye başkanıyla telefonda görüştüm, kendisine bunun bir doğa katliamı olduğunu söyledim. Hem İspir’deki hem de Rize’deki doğaseverlerin, dağcıların, doğa fotoğrafçıların ve birçok STK’nın bu konuya tepkili olduğunu söyledim. Çalışmaların durdurulması ve daha fazla tahribat verilmeden bölgenin temizlenmesi gerektiğini belirttim.” Şeklinde konuştu.
 
Merdivenin başlı başına bir katliam olduğu ve bunun başka katliamlara da vesile olacağını söyleyen Emin Kanbur, “Yedigöller mevkiinde daha öne şişme botlarla balık avlayan orada balık kıyımına varacak kadar insafsızca davrananlar artık oralara kayıklar çıkarıp göllere, balıklara, doğaya kolaylıkla zarar verebilir. Bunun önüne geçilmelidir.” İfadelerini kullandı.


Vatandaş Nasıl Çıkacak?
Konuyla ilgili görüştüğümüz İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, konunun 24 Ağustos’ta Yedigöller’de gerçekleştirilecek bir şenliğin hazırlığı olduğunu belirterek “Bu alanların turizme kazandırılması lazım. Buralar yalnızca dağcılar ve doğaseverlerin tekelinde olmamalıdır. Asırlardır burada olan Yedigöller’i bilmeyen köylülerimiz buraları görmek için dağcı mı olmalılar? Vatandaşların bu noktalara ulaşması gezebilmesi görebilmesi için yapılmış bir çalışmadır. Herhangi bir art niyet yoktur. Nasıl ki Rize’de Ayder’e ve birçok yaylaya yol gidiyor, burada da yapılan bir nevi yol çalışmasıdır. Klasik deyimle yol medeniyettir. Vatandaşın buraları görmesi için bir şenlik organize ediyoruz ve bu şenliğe gelecek yaşlı insanları buraları ilk defa görecek köylülerimizi düşünerek yaptık bu çalışmayı. Bu merdiven şenlik sonrası gerekli çalışmalar yapılarak kaldırılacaktır.” Diye konuştu.



Haber: Nurullah Nuri Yavuz


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem