Yağmur geliyor, sıcaklık düşüyor

Güneşli ve sıcak günler yaşayan Türkiye'de perşembe günü güzel hava yerini yağmura bırakacak. Öte yandan tüm Türkiye'de hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece arasında düşecek

 Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre, bugün ve yarın yurdun büyük bir bölümünde etkili olmaya devam edecek güzel hava perşembe günü yerini yağmura bırakacak.

BAKAN EROĞLU'DAN SEL UYARISI 

Öte yandan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yurt genelinde sıcaklık artışına bağlı kar erimelerine yol açacağı su taşkınların karşı vatandaşları uyardı.

Eroğlu, "Bu hafta sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olmasını bekliyoruz. Ani sıcaklık yükselmesiyle birlikte karlar eriyor ve kuvvetli yağışlarla birlikte büyük debiler ve akımlar meydana gelebiliyor.

Bu durum da sel baskınlarına sebep olabiliyor. Taşkında ya da sel baskınında herhangi bir can ve mal kaybı olmasını istemiyoruz. O bakımdan tedbirlerin ciddi şekilde alınması gerekir.

Bilhassa Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da sıcaklıkların yükselmesine paralel olarak sel baskınları olması muhtemeldir.”  dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu