“Türk çayında zararlı madde yoktur”

Rize rte üniversitesi rektörü prof. Dr. Arif yılmaz: “yabancı basında çıkan haberlerin türk çayı ile ilgisi yoktur; çayımızda ilaç bile kullanılmıyor

Recep Tayyip Erdoğan (RTE) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz basında çıkan çayda kanserojen maddeler var haberi üzerine yaptığı açıklamada “Türk Çayı temizdir. Bizim çayımızda haşere için ilaç dahi kullanılmıyor” dedi.
Son günlerde yabancı basında çıkan “Çayda Kanserojen maddeler var, sağlığa zararlıdır” haberi üzerine açıklamada bulunan Rize RTE Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Arif Yılmaz “Rize ağırlıklı olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 200 bin ailenin geçim kaynağı olan çay üzerine çeşitli doğru olmayan şişirme haber haberler yayınlanıyor. Bizim bölgemizde üretilen çayda kesinlikle kanserojen madde yoktur. Burada üretilen çay üzerinde haşerede olmaz, çünkü kışın kar altında kalıyor çayımız. Kar altında kalan çayda haşere olmayacağı için ilaçlamada yapılmaz. Ama dünyanın başka yerlerinde üretilen çaylara katkı maddeleri karıştırıldığı bilimsel olarak tespit edilmiştir. Bu çaylar pestisit ihtiva ediyor. Pestisit olan maddelerden kullananlarda sinir bozuklukları, düzensiz doğumlar gibi bazı hastalıklar görülebilir” dedi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?