Tepe, vatandaşları kan vermeye davet etti

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, vatandaşları kan verme konusunda duyarlı olmaya çağırarak herkesi kann vermeye davet etti.

Mustafa Tepe tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;

 “Kan üretilemeyen ve tek kaynağı sağlıklı bağışçı olan bir dokudur. Birçok insan ne yazık ki geçirdiği kaza ya da hastalık sonucunda ihtiyaç duyduğu kan sağlanamadığı için hayatını kaybetmektedir.

 Dünyaya yeni gözlerini açmış henüz hiçbir şeyden haberi olmayan bebek,okula gidemeyen minik bir yavrucak,yarınlara değin birçok umudu olan çocukların hayatttaki tek sigortası anne-babası, siz veya bir yakınınız kısaca hepimizi herzaman kana ihtiyaç duyabiliriz. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulamazsa ölecek bir hastanınn sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının size vereceği manevi duygu ölçüsüzdür.

 İlimizde eskiden yapılamayan by-pass, aort cerrahisi, büyük karaçiğer cerrahisi gibi ağır ameliyatlar yapılmaktadır. Bu gibi ameliyatların yanı sıra trafik kazaları, kanamalı doğumlar gibi durumlarda da hasta için yoğun kan ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Bu durumda hastanelerimiz bu ihtiyacı öncelikle kızılay kan merkezinden sağlamakta eğer yeterli gelmezse hasta yakınlarından kan bulmaları istenmektedir. Zaten endişeli ve zorda olan hasta yakınları birde kan bulma endişesine kapılmakta, kapıkapı dolaşıp zor durumda kalmaktadırlar.
 
Kızılay vatandaşımızdan kan toplamak amacıyla ilimiz merkezde Şar hastanesi yanındaki bınasında, ayrıca, Cumhuriyet Meydanında ve bazı caddelerde zaman zaman kan alma otobusü bulundurmakta veya kan alma çadırları kurmaktadır. Belediyemizin düzenlediği festival boyunca da sahilde festival alanında kan alma bırımı kurulacaktır.
 
Kan bağışlamak sağlık açısından da son derece faydalıdır. Kemik iliğini aktifleyip kan yapımını canlı tutmaktan, kandaki kolestrolün düşmesine, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesine kadar bir çok acıdan kan vermek faydalıdır. Aynı zamanda kan veren vatandaşlarımızın gerekli kan tahlilleri de yapılıp bir problem varsa kendilerine haber verilmektedir.

 Acil kan ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için 18-60 yaş arası sağlık problemi olmayan tüm vatandaşlarımızı insanlık adına kan vermeye davet ediyor, saygılar sunuyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem