TEDAŞ’ın Elektrik Arıza İhbar Uygulamasıyla Sorunlar Hızla Çözüme Kavuşuyor

TEDAŞ TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN VE VATANDAŞLAR ARASINDA YOĞUN İLGİ GÖREN “ELEKTRİK ARIZA İHBAR UYGULAMASI” ALO 186 ÇAĞRI MERKEZİNE GEREK KALMADAN ELEKTRİK ARIZASI BİLDİRİMLERİNİ KOLAYCA YAPMA İMKÂNI SUNUYOR

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) tarafından geliştirilen ve vatandaşlar arasında yoğun ilgi gören “Elektrik Arıza İhbar Uygulaması”, elektrik kesintisi ve arızalarıyla sokak aydınlatma sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyor. Uygulama, Alo 186 çağrı merkezine gerek kalmadan elektrik arızası bildirimlerini kolayca yapma imkânı sunuyor.

2019 yılında sadece sokak aydınlatma arızaları için geliştirilen uygulama, 2023 yılında kapsamlı bir güncelleme ile elektrik kesintisi ve arıza ihbarlarını da kapsayacak şekilde genişletildi. Bu yenilikle birlikte kullanıcılar, ihbarlarına geri bildirim alabiliyor ve sonuçlanan ihbarlarını uygulama üzerinden silebiliyor.

Büyük İlgi Görüyor

TEDAŞ ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) katkılarıyla hayata geçirilen uygulama, bugüne kadar 520 bin kullanıcı tarafından indirildi. Uygulama üzerinden yapılan bir buçuk milyona yakın ihbarın tamamı çözüme kavuşturuldu. Elektrik dağıtım şirketlerine yapılan bu ihbarlar, otomatik konum alma özelliği sayesinde anında yetkililere iletiliyor ve TEDAŞ tarafından takip ediliyor.

Mevzuata Uygun Müdahale Süreleri

Mevzuata göre, elektrik arızalarının belirli süreler içinde çözülmesi gerekiyor. Buna göre, imar alanında yeraltı kablo tamiratı, direk montajı gibi büyük çaplı arızalar 72 saat içinde, armatür değişimi gibi daha küçük arızalar ise 24 saat içinde gideriliyor. İmar alanı dışındaki yerlerde ise bu süreler iki katına çıkıyor.

Sürekli Güncellenen Uygulama

TEDAŞ’ın açıklamasında, vatandaşlar uygulamayı indirip kullanmaya davet edilirken, elektriksel sorunların kamu menfaatine hızla çözüme kavuşması için bu yöntemin büyük fayda sağladığına dikkat çekildi. Uygulama, kullanıcıların geri bildirimleriyle sürekli olarak geliştirilmeye devam ediyor.

TEDAŞ, kullanıcıların akıllı cihazlarına indirilebilen bu uygulama sayesinde, yaşadıkları bölgelerdeki elektrik arıza ve kesintilerini hızlı bir şekilde bildirmelerinin ve çözüme ulaşmalarının önünü açıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Motorine 77 Kuruş Zam: Yeni Fiyatlar Pompa Üzerinde
Hac Kayıtlarını yenileme tarihi ne zaman ? Son Gün tarihi
YERLİ MEDYANIN DESTEKLENMESİ MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR
KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI