Talanov rize'ye geldi

Rusya federasyonu trabzon başkonsolosu dmitry talanov rize valisi çakır’ı makamında ziyaret etti

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Dmitry Talanov ve Başkonsolosluk Ateşesi Marina Gorbunova, Rize Valisi Nurullah Çakır’ı Makamında ziyaret etti.
Başkonsolos Talanov, Trabzon’daki Başkonsolosluk görevine atandıktan sonra ilk ziyaretini Trabzon Valiliğine, ikinci ziyaretini ise Rize Valiliğine yaptığını belirterek, görev yaptığım süre içerisinde Rus Kültürü ile Karadeniz Bölgesi arasında bir kültür köprüsü kurmaya çalışacağını ifade etti. Başkonsolos Talanov, “Rize’de Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini taşıyan bir üniversite olduğunu öğrendim. Bu üniversite ile Rusya Federasyonundaki üniversiteler arasında bir işbirliği ortamı hazırlayarak bilimsel alanda da çalışmalar yapmak hedefimiz olacaktır” dedi.
Başkonsolos Talanov’un ziyaretinden duyduğu mutluluğu ifade ederek yeni görevinde başarı dileklerinde bulunan Vali Çakır, “Sayın Başkonsolos ile bilgi ve tecrübe paylaşımın konusunda sürekli işbirliği içinde olacağız ve bende kendisini yeni görevinden dolayı en yakın zamanda iadeyi ziyarette bulunacağım” dedi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?