Sütlüoğlu İmalat Ustalarıyla Buluştu

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, İsmail Kahraman Kültür Merkezi Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda çay fabrikalarında çalışan imalat ustalarıyla biraraya geldi.

Toplantıda konuşan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, göreve başlayalı bir sene olduğunu ve üzerinde en çok durduğu konunun çayda kalitenin artırılması olduğunu vurguladı. Kalite standardının bir daha bozulmayacak şekilde yeniden yukarılara çekilmesini hedeflediklerini ifade eden Sütlüoğlu "Tarladan toplanan yaş çayın kaliteli olması çok önemli fakat bu da yetmiyor. Çayın fabrikaya geldikten sonra fabrikalarda imalat süreci içerisinde tekniğine uygun olarak üretilmesi çok daha önemli. Çayı yeteri kadar soldurmazsanız, yeteri kadar kıvırmazsanız, yeteri kadar çay fermente olmazsa, fırınlardan kurumadan çıkarsa, yada yüksek ısıdan dolayı yanık çıkarsa, iyi tasnif yapmazsak, iyi aldığımız çayı kötü imalattan dolayı kötü bir şekilde fabrikalarımızdan çıkarmış oluruz. Yaptığımız bütün gayretler, emekler, boşa gider. Çünkü imalatta ki her yanlışlık pazarda tepki topluyor” dedi.

Görevlerinin çayı en iyi şekilde standartlara uygun üreterek, tüketiciye en kaliteli çayı sunmak olduğunu ve bunu aksinin yapılması durumunda, tüketicilere yanıltacak bir takım şeyler yapmış olacaklarını söyleyen Sütlüoğlu şunları söyledi:
“Biz bunları yapacak olursak bunda kul hakkı vardır. Yarın Allah da bunu bize sorar. Diğer insanlarında hakkını üzerimize almış oluruz. Bu aynı zamanda tüketicilere yapılmış bir saygısızlık olur. Hepimiz bu kurumda çalışıyoruz, bu kurumdan ekmek yiyoruz. Çocuklarımızı bu kurumdan aldığımız paralarla, çaydan aldığımız paralarla geçindiriyoruz. Sağlık hizmeti alıyor, çok yönlü istifade ediyoruz. Bunun karşılığında da yapmamız gereken işimizi an iyi şekilde yapmaktır. Bu herkesin görevi herkes görevini en iyi şekilde yapacak çalışmadan gayret etmeden para kazanmak övünülecek bir şey değil aksine çok ayıp bir şeydir.”


Sütlüoğlu, çay imalat ustalarına, işlerini en iyi şekilde yapmalarının yetmediğini, mahiyetlerinde çalışan insanların en iyi şekilde çalıştırmak görevlerinin olduğunu da hatırlatarak “Sizler bu kurumun çok kritik elemanlarısınız, çok önemli bir yerdesiniz ve çok önemli işler yapıyorsunuz. Kalite ve standart noktasında sizler kilit durumdasınız. Anahtar durumundasınız. Yıllarca bu işin içinde olduğunuz için tecrübeleriniz var. Sizlere çok önem verdiğimiz için bu toplantıyı yapıyoruz, hep beraber inşallah çok güzel şeylere imza atacağız. Ben buna bütün kalbimle inanıyorum. Çünkü sizler geçmişte güzel şeyler yaptınız. Bundan sonrada daha güzel işler yapmaya kabiliyetiniz var. Biz size bu noktada her türlü desteği vereceğiz. Doğru olanı cesaretle yapın.”



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu