Son Dakika Haberi: Diyarbakır'da şiddetli çatışma...

Diyarbakır’da terör örgütü IŞİD’in hücre evine baskın düzenlendi. 2 polisin şehit olduğu, 4 polisin yaralandığı operasyonda 7 terörist öldürüldü. Operasyonda 3 IŞİD'linin sağ yakalandığı belirtiliyor.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi’nde IŞİD’li teröristlere ait olduğu belirlenen bir eve polis ekipleri tarafından sabaha karşı operasyon düzenlendi. Saatlerce süren çatışmada  2 polis memuru şehit olurken, IŞİD’e üye 7 terörist ölü ele geçirildi. Operasyonda 3 IŞİD'li sağ olarak yakaladı.
 
BAHÇELİ EVE TUZAK KURMUŞLAR
 
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte IŞİD’li teröristlere yönelik yaptığı çalışma ardından bugün saat 03.00’den itibaren daha önceden belirlenen 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında timler merkez Kayapınar İlçesi’nin Huzurevler Mahallesi 53’üncü Sokak üzerindeki bahçeli ve müstakil bir eve de girdi. Teröristler, polis ekiplerinin girdiği evin bahçesinde daha önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi.


 
Şiddetli patlamada Özel Harekat Şubesi’nde görevli 6 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, çağırılan ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Ancak, durumu ağır olan 2 polis memuru tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Yaralı 4 polis, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
 
Patlama ardından IŞİD’lilerin bulunduğu evden polis ekiplerine otomatik silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmalar saatlerce sürdü. Polisin güvenlik nedeniyle giriş ve çıkışlara kapattığı sokakta silah ve patlama sesleri duyuldu. Çatışmalarda IŞİD’e üye 7 terörist öldürülürken, 3’ü de sağ yakalandı. Yakalanan teröristler Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alındı.


 
3 NOKTAYA DAHA OPERASYON
 
Polisin söz konusu hücre evine paralel 3 ayrı noktaya daha operasyon yaptığı belirtildi.  Uzun süre silah ve patlama seslerinin kesilmediği bölge, polis tarafından abluka altına alındı.
 
ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
 
Operasyonda, Çorum nüfusuna kayıtlı polis memuru Gökhan Çakıcı ve Adana Tufanbeyli ilçesi nüfusuna kayıtlı Sadık Özkan’ın şehit olduğu bildirildi.


 
OKULLAR TAHLİYE EDİLDİ
 
Şiddetli çatışmalar nedeniyle operasyonun gerçekleştirildiği bölgedeki İçkale ve Huzurevleri ilkokulları tahliye edildi. Öğrenciler evlerine gönderilirken, sabah saatlerinde işyerlerini açmaya gelen esnaflar da kepenk açamadı.
 
CANLI BOMBA İDDİASI...
 
Öte yandan, operasyonun bir ihbar üzerine gerçekleştirildiği bildirildi. İddialara göre, dün öğlen saatlerinde 155’e operasyon bölgesinde bulunan bir caminin yakınlarında canlı bomba eylemi yapılacağı ihbar edildi.

 
Bunun üzerine harekete geçen polis, caminin yakınlarında belirlediği bir teröristi takibe aldı. Teröristin söz konusu hücre evine girdiğini gören polis, diğer örgüt mensuplarının da eve gelmesini bekledikten sonra saat 04.00’da operasyonun düğmesine bastı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu