Somali'de Türk heyetine bombalı saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Somali ziyareti öncesi, Mogadişu'daki Türk heyetini hedef alan bombalı bir saldırı düzenlendiği bildirildi.Reuters'a açıklama yapan polis, saldırının bomba yüklü araçla yapıldığını belirtti.

Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, saldırıda herhangi bir Türk vatandaşının ölmediği ve yaralanmadığı bilgisini aldıklarını söyledi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk heyetine yönelik düzenlenen bombalı saldırı olayının ardından bir televizyon kanalına telefon bağlantısı ile katılan Mehmet Güllüoğlu, son durumu aktardı. Bombalı saldırının, Türk heyetinin kaldığı otelin dışında meydana geldiği yönünde bilgi aldıklarını belirten Güllüoğlu, "Kızılay olarak 3 yıldır Somali'de çalışıyoruz. Zaman zaman saldırılar oluyor. Bu olaya çok şaşırdığımızı söyleyemeyiz. Belki korkutmak istediler, olabilir. Bize ulaşan bilgilere göre ekibimizden ve misafirlerden ölen yada yaralanan yok" dedi.

Erdoğan, dün Etiyopya, Somali ve Cubuti'yi kapsayan Afrika turuna çıkmıştı.



Dışişleri Bakanlığından saldırı ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

"Somali'de meydana gelen saldırı hakkında Somali Büyükelçimizden alınan ilk bilgilere göre ön heyet üyelerinin kaldığı otele yönelik bir saldırı girişimi olduğu, otelin kontrol noktasında patlama meydana geldiği, Somali tarafında can kaybı olabileceği, Türk tarafında herhangi bir can kaybı olmadığı, bir kişinin otelin kırılan camları nedeniyle hafifçe yaralanmış olabileceği, Somali makamlarının güvenlik seviyesini yükselttiği öğrenilmiştir."

DAVUTOĞLU: 3 SOMALİLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsviçre'nin Davos kentinde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Somali'deki saldırıya ilişkin soru üzerine "3 Somalili hayatını kaybetti, doğrudan heyetimizi hedef alıp almadığına ilişkin değerlendirme devam ediyor" dedi. Davutoğlu, "Riskler olur ama Türkiye kararlı tutumunu sürdürür" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?