Selvi Kılıçdaroğlu Rize'de

Rize CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’na üzerinde altı ok işlenmiş salata ikram ettiler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu Artvin dönüşü Rize’ye uğrayarak CHP Kadın Kolları Teşkilatı’nı ziyaret etti. Bayan Kılıçdaroğlu partililer tarafından çiçeklerle karşılandı. Kılıçdaroğlu burada kadın kolları tarafından hazırlanan ikramları kabul etti. Kılıçdaroğlu’nun önüne konulan üzerinde CHP’nin sembolü olan altı ok işlenmiş salata dikkat çekti.
Bayan Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Rize Kadın Kolları Teşkilatı’nı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, burada kısa bir konuşma yaptı. Güler, konuşmasında CHP’li kadınlar olarak gururlu olduklarını belirterek “26 Şubat’ta tüzük değişiklikleri yaptık. Tüzük değişiklikleri içerisinde önemli konular var. Bizim için en önemli konu cinsiyet kotasının en az yüzde 33’e çıkması oldu. Kadın kotası değil. Cinsiyet kotası. Kadın kotası deniyordu cinsiyet kotası diyoruz artık. Erkek arkadaşlar bu kotadan mutlular, memnunlar. Önümüzdeki günlerde kendilerinin azınlığına düşeceklerini düşündükleri için bu kota onları korur hale gelecek. Dileriz o günler o kadar uzak değildir. En az yüzde 33 cinsiyet kotası çok önemlidir. Çünkü kongre ve kurultay seçimlerinde de geçerli. Parti meclisi ve milletvekili seçimlerinde de geçerli. Aynı zamanda belde, ilçe ve il yönetimlerinde de geçerli” dedi.
Güler, CHP’li kadın belediye başkanı sayısının CHP’ye yakışmadığını ifade ederek “Bugün bizim 535 belediyemizden sadece 6’sı kadın. 535 CHP’li belediye var. Bunlardan sadece altısında kadın başkanımız var. Bu bizim partimize yakışan bir sayı değil” diye konuştu.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu