Sedat Peker'e Ergenekon'dan Tahliye

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Sedat Peker'e tahliye kararı çıktı, ancak Yargıtay tarafından onaylanan cezası nedeniyle tutukluluğu devam edecek.

 İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon Davası'nın sanıklarından, 'Kelebek Operasyonu' kapsamında 2007 yılında tutuklanan ve organize suç örgütü liderliği suçundan 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan Sedat Peker hakkında tahliye kararı verdi.

TAHLİYE EDİLEMEYECEK

Ancak Peker, tahliye edilemeyecek. Peker’in, "silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "gasba teşebbüs", 2 kişiye karşı "kişi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasıyla yargılandığı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hapis cezası verilmiş, Yargıtay 9. Ceza Dairesi de Sedat Peker'in 15 yıl 8 aylık hapis cezasını onamıştı.

Bu yüzden Peker’in tahliye edilmesi beklenmiyor.

KARARIN GEREKÇESİ

Mahkeme Başkanı İshak Eken, üye hakimler Rafet Koyuncu ile Keskin Karakurt tarafından Sedat Peker için verilen kararda, "Sanığın tutuklu kaldığı süreler, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanığın sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olunabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olması nazara alınarak başkaca yönler incelenmeksizin yerinde görülen tahliye istemlerinin kabulüne, sanığın tahliyesine karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

PEKER'E YURT DIŞI YASAĞI VERİLMEDİ

Mahkeme, Sedat Peker ile birlikte Tuncay Özkan ve Levent Göktaş'ın da tahliyesine karar verdi. Özkan ve Göktaş'a yurt dışı da yasağı verildi. Ancak Peker'e, verilen ceza miktarı dikkate alınarak herhangi bir adli kontrol uygulanmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?