Sahil Parkı Tedirgin Ediyor

Eşsiz doğası, tertemiz havası, yeşili ve mavisiyle Rize’nin görülmeye değer yerlerinden bir olan sahil parkı, eğlence merkezleri, yürüyüş parkurları, cafe ve restorantlarıyla kentin sosyal hayatının önemli bir yükünü çekiyor.

Kentin gürültüsünden ya da trafiğinden bunalan kendini sahile parkına atıyor. kimi eşiyle kimi çocuğuyla Karadeniz’in kokusunu içine çekerken Rize çayını yudumluyor kimi de yeşilin ve mavinin görkeminde yürüyüşler yaparak günün stresini atıyor
Özellikle yaz mevsiminde ciddi oranda ilgi gören sahil parkı zaman zaman güvenlik kaygısı yaratıyor. Özellikle deniz kenarında ve sahil şeridinin bazı noktalarında gelişi güzel alkol alınması aileleri tedirgin ediyor.
günün ilerleyen saatlerinde sahilde vakit geçirmeyi tercih eden vatandaşlar zaman zaman tartışmaya ve kavgaya kadar varan tacizler yaşandığına işaret edip yetkilileri daha sıkı denetim yapmaya davet ediyor. Belirli mekanlar olmasına rağmen güzergah boyunca gelişi güzel alkol alan bazı kişilerin taşkınlık yaptığını ve özellikle bayanların zor durumda kaldıklarını savunan vatandaşlar, güvenlik güçlerinin daha sıkı kontrol yapmaları güven havası oluşturacaktır görüşünde.
Sahil parkında zaman zaman devriye gezen polis ekiplerinin yetersiz olduğu kamuoyunda öne çıkan görüşler arasında yer alırken, vatandaşlar tinercilerden de şikayetçi. Çok az sayıda da olsa alkol alıp etrafa rahatsızlık veren kişiler yüzünden yüzlerce insanın tedirgin olduğuna dikkat çeken Rizeliler aydınlatma konusunda da yetersizlik olduğu görüşünde.
Yeşili ve maviyi içinde barındıran Rize sahil parkında yeterli önlemler alınmaz ve güvenlik zafiyetleri yaşanmaya devam ederse sahil parkının bütün canlılığını yitirme noktasına geleceği iddia ediliyor.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem