Yeni türler; Salmo chilo, Salmo labecula, Salmo opimus ve Gobio sakaryaensis olarak isimlendirildi. Alabalıklar isimlendirilirken en karakteristik özellikleri dikkate alındı.
chilo = dudaklı
labecula=Mürekkep benekli
opimus= şişman
Sazan balığı ise ilk tespit edildiği bölge olan Sakarya Nehri’ne atfedildi.
Salmo chilo; Ceyhan Nehri’nin bir kolu olan Akdere’de tespit edilen Salmo chilo türü Türkiye ve yakın havzalarda dağılım gösteren alabalıklardan; başının üst tarafının oldukça dışbükey, burnunun küt, ağzının belirgin subterminal ve erkek bireylerinin alt dudağının belirgin bir şekilde etli olması ile ayrılır. Özellikle erkek bireylerde alt çenenin etli dudaklara sahip olması, bu türü dünyadaki bütün alabalıklardan ayırır.
Salmo labecula; Ceyhan Nehri’nin bir kolu olan Ecemiş Çayı’nda ve Köprüçay’ına dökülen Kartoz ve Zindan Çayları’nda tespit edilen bu tür; 70 mm. den büyük bireylerde kırmızı beneklerinin olmaması bunun yanı sıra vücudun yanlarında birçok siyah beneğin bulunması ile kolaylıkla ayırt edilir.
Salmo opimus; Ceyhan Nehri’nin kolları olan Tekir, Fırnız ve Göçüksu Çayları’nın yanı sıra bir sahil drenajı olan Alara Çayı’nda da tespit edilen bu türün en karakteristik özelliği; 170 mm. den büyük bireylerde predorsal bölgenin (sırt yüzgecinin önünde kalan kısım) belirgin bir şekilde dışbükey olmasıdır.