Rize'deki İmam Hatipler Ardeşen'de yarıştı

Rize'deki İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında geleneksel hale gelen 'İHL'ler arası 3. Arapça bilgi ve etkinlikler' yarışması Ardeşen'de yapıldı.

Rize'deki İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında geleneksel hale gelen 'İmam Hatip Liseleri Arası 3. Arapça Bilgi ve Etkinlikleri' yarışmasında öğrenciler yarıştı.

Rize finaline, Ardeşen ev sahipliği yaptı. Rize merkez ve ilçelerinden gelen Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Ardeşen Alparslan İlköğretim Okulu konferans salonunda bilgi ve becerilerini ortaya koyarak yarıştı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı "İmam Hatip Liseleri Arası 3. Arapça Bilgi ve Etkinlikleri Yarışması" Arapça bilgi yarışması, şiir okuma ve hitabet olmak üzere üç aşamada tamamlandı.

Öğrenciler, Arapça bilgi yarışmasında kendilerine yöneltilen soruları grup çalışmasının en güzel örneklerini vererek, birlikte cevaplamaya çalıştı. Arapça bilgi yarışmasında öğrencilere 15 soru yöneltildi. Yarışma sonunda, Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneltilen 15 sorudan 9 soruya 'doğru cevap' verdi, toplam 90 puan alarak yarışmaya katılan 8 okul arasında kategorisinde birinci oldu.

Yarışma etkinliğinin ikinci aşamasında şiir kategorisine geçildi. Hünerli öğrenciler, muhteşem kostümleriyle sahnede yerlerini alarak jüri önünde ter döktü. Şiir okuma kategorisinde "Azzel Vuruddu" isimli şiiri okuyarak 426 puana ulaşan Ardeşen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Rabia Özyanık, rakiplerine karşı puan üstünlüğü sağlayarak kategorisinin birincisi oldu.

"İmam Hatip Liseleri Arası 3. Arapça Bilgi ve Etkinlikleri" kapsamında yapılan yarışmanın son aşamasında ise öğrenciler "hitabet" dalında yarıştı. Güneysu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gülnaz Mutlu, kategorisinde 461 puana ulaşarak, bu kategoride rakiplerinin önüne geçti.

Ömer Bin Abdulaziz'in veda hutbesini okuyarak öne geçen Gülnaz Mutlu ile salondakiler de duygulu anlar yaşadı. 14 asır önce yapılmış olan bu hitabın kendilerini de bağlayıcı olduğunu bilincinde olan misafirler hitabı can kulağıyla dinledi.

Program sonunda, "Arapça Bilgi Yarışması", "Şiir Okuma" ve "Hitabet" dallarında birinci olan öğrencilere Ardeşen Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Çamanka tarafından hediyeler takdim edilirken, yarışmalara katılan okul idarecilerine ve öğrencilerine de plaket verildi.

Programın sonunda konuşan Ardeşen Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Çamanka, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtirken, yarışmalarda başarılı olan öğrencilere bölge ve Türkiye finali yolunda başarılar diledi.

Rize finalinde kategorilerinde birinci olan İHL öğrencileri, okullarını temsilen, 13 Nisan'da yapılacak olan bölge finalinde rakip okullarla yarışacak. Burada da aynı başarıyı gösteren öğrenciler, okullarının ismini 9-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye finaline taşıyacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu