Rize'de Semt Pazarına Yoğun İlgi

Rize'de İslampaşa Mahallesi Taşlıdere Çay Fabrikası yanında kurulan Semt Pazarı vatandaşlar tarafından tam not aldı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Rize Belediyesi tarafından İslampaşa Mahallesi Taşlıdere Çay Fabrikası yanında, Salarha yolu girişinde kurulan Semt Pazarını ziyaret etti.

Her hafta Cuma günleri İslampaşa Mahallesi Taşlıdere Çay Fabrikası yanında kurulacak olan Pazaryerinde Sebze ve Meyve’nin yanı sıra Bay ve Bayan giyim, çeşitli süs eşyaları gibi ürünler satışa sunuluyor. İki hafta önce kurulan Semt Pazarı’na vatandaşın ilgisi yoğun oluyor.


  Özellikle bayanların alış veriş merkezi haline gelen Semt Pazarını gezen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yapmış olduğu açıklamada; “Geçmiş yıllarda birçok İlde olduğu gibi Rize’de de Pazaryeri vardı. Bizim çocukluğumuz döneminde hafta günü olarak bilinen Pazaryerleri kurulurdu. Kur kaldır olarak bilinen Pazaryerleri önceki yıllarda vatandaşlarımız tarafından Rize sahilinde her gün kurulmaya başlanmıştı. Biz bu sistemi ortadan kaldırdık. Şimdi yeni uygulama başlatarak haftanın bir günü olmak üzere Cuma günlerini esnaf kardeşlerimizinde fikrini alarak Semt Pazarı olarak kararlaştırdık. Taşlıdere mevkiinde bir Pazar alanı oluşturduk. Bakanlığımızın uygun gördüğü kriterlerde hazırlamış olduğumuz Semt Pazarımızda Sebze ve Meyve’den oluşan birçok ürün halkımıza sunuluyor. Pazarımızda zaman içerisinde yöremize ait kendi ürünlerimizin satışa sunulabileceği bir alan oluşturmayı düşünüyoruz. Yeni kurulmasına rağmen halkımızın ilgi gösterdiğini görmek bizleri mutlu etti. Satıcı ve alıcı vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem