Rize'de Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşamın Önemine Dikkat Çekildi

Rize'de sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın önemi gibi konularda il bazında bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti veriliyor.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, yaptığı açıklamada, "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir Halk Sağlığı sorunu haline gelen Diyabet; pankreastan insülin hormonun yetersizliği veya etkinliğinin azalması sonucunda oluşan bir metabolizma ve endokrin hastalığıdır" dedi.
Diyabet halk arasında şeker hastalığı olarak bilindiği ifade eden Özşahin, "Diyabetin önlenmesi ve kontrolü amacıyla Sağlık Bakanlığınca "Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı" yürütülmektedir. Bu program doğrultusunda 14-21 Kasım Diyabet Haftasında konunun önemine ve büyüklüğüne daha fazla dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla il bazında, iki alışveriş merkezinde stant açarak broşür dağıtıldı. Okullarda ise; öğrenci ve velilere yönelik diyabet nedir ve nasıl önlenir, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın önemi gibi konularda bilgilendirme ve danışmanlık çalışmaları yapıyoruz" dedi.







İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem