Rize`de olimpiyat coşkusu

olimpiyat yetkilileri eşliğinde ilçe ziyaretlerinde bulunan öğrenciler tüm Rizelileri Yeni Şehir Stadyumu`nda yapılacak olan ve ücretsiz olan Türkçe Olimpiyatlarına davet etti.

Dünyanın en geniş kapsamlı organizasyonları arasında gösterilen ve Bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan `Uluslararası Türkçe Olimpiyatları`nın il etkinlikleri kapsamında Rize’ye 21 ülkeden 65 öğrenci geldi. Beraberindeki öğretmenler ve olimpiyat yetkilileri eşliğinde ilçe ziyaretlerinde bulunan öğrenciler tüm Rizelileri Yeni Şehir Stadyumu’nda yapılacak olan ve ücretsiz olan Türkçe Olimpiyatlarına davet etti.

Dün sabah Rize’ye gelen öğrenciler Türkçe Olimpiyatları Rize Koordinatörlüğü sorumlularından Şahika Eğitim Kurumları Genel Müdürü Şaban Erdem, Rize Eğitimciler Derneği (REDER) Başkanı Ali Atasoy ve vatandaşlar karşıladı. Öğrenciler için Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan halk oyunu ekibi küçük bir horon gösterisi düzenledi. Gruplara ayrılan öğrenciler Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve Çaykur Genel Müdürlüğü’nde ziyaretlerde bulundu. Öğrenciler daha sonra Pazar, Ardeşen, Fındıklı ve Çayeli ilçelerini ziyaret etti. Öğrenciler, burada kendilerini karşılamaya gelen halkoyunları ekipleriyle birlikte horon tepti. Öğrenciler, Rizelileri bu akşam Yeni Şehir Stadyumu’nda yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları’na davet etti. 



Dünyanın en geniş kapsamlı organizasyonları arasında gösterilen ve bu yıl 10’uncu kez düzenlenecek olan Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları’na 135 ülkeden 1500 öğrenci katılacak. 41 ilde olimpiyat etkinlikleri düzenlenecek olan bu dev organizasyon kapsamında Rize’ye gelen 21 ülkeden 65 öğrenci, akşam Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda saat 20:30’da yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları ile Rizelilerin karşısına çıkacak. Programa ücretsiz olacak.





İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu