Rize'de Nitelikli Eleman için Kurs Açılacak

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) ile İŞKUR tarafından hizmet ve tarım sektörlerine nitelikli eleman yetiştirilmesi için kurs açılacağı bildirildi.

RTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, UMEM Beceri 10 Projesi kapsamında işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik Rize'de İŞKUR tarafından yaklaşık 2 bin 500 kurs açıldığı, kurslardan başarıyla mezun olan kursiyerlerin büyük çoğunluğunun projeye katılan firmalarca istihdam edildiği belirtildi.

Açıklamada, 2011 yılında sanayi alanında açılan kursların, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap vermesi, yüksek istihdam oranı yakalaması sonucunda işverenler ve işsizler için ciddi tercih sebebi olduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

''Sanayi alanında başarıyla uygulanan projenin, 2012 yılında imzalanan protokolle hizmet ve tarım sektörlerine genişletilmesine karar verilmiştir. Bu doğrultuda, hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurs açılacak, bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerler istihdam edilecektir. UMEM Beceri 10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 lira harcırah alacak, kurs süresince 'İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası, Genel Sağlık Sigortası' yaptırılacaktır. Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalar ise istihdam teşviklerinden faydalanacaktır. 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadın istihdam eden firmaların 42 ay, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süreyle 'Sigorta Primi İşveren Payı' ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır.''

Açıklamada, kursa kayıt olmak isteyenlerin RTSO'ya müracaat etmesi gerektiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu