Rize’de İsrail’in Gazze’ye Saldırısı Protesto Edildi

Rize’de, Saadet Partisi (SP) tarafından düzenlenen gösteri ile İsrail protesto edildi.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırı, Rize’de öğle namazı çıkışı SP’liler tarafından protesto edildi. Şeyh Camii’nden çıkan vatandaşlar ve partililer, Atatürk Anıtı önünde “Bekle bizi İsrail, beklemediğin her yerde” yazılı pankartın önünde toplantılar. İsrail tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Hamas’ın komutanlarından Ahmed el-Caberi için okunan duanın ardından basın açıklaması yapan SP İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bursa, “Kurulduğu günden bu yana Filistinli Müslümanları katliam ve zulme maruz bırakan işgalci Siyonist İsrail yine azıttı. Gazze'ye bomba yağmuru başlatan Siyonistler, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu onlarca kişiyi şehit etti. Saldırıda Hamas komutanlarından Ahmed el-Caberi Hakk’ın rahmetine kavuştu. 8 milyonluk Siyonist İsrail, önceki akşam 1,5 milyarlık İslam dünyasının gözlerinin içine baka baka Filistin'de yeni bir katliama imza attı ve katliam aralıksız devam etmekte. Ümmet yine bir sınavı kaybetmek üzere” dedi.

İsrail’e askeri müdahale çağrısında bulunan Bursa, “Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri, İsrail ile tüm ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerini kesmelidir. Vakit kaybetmeden Türkiye öncülüğünde İslam ülkeleri askerlerinden bir barış gücü oluşturulmalı ve Filistin’de konuşlandırılmalıdır. Bugün İsrail’in her saldırısına misli ile karşılık verecek şekilde teçhizat ile donatılmalıdır” diye konuştu.
Bursa’nın açıklaması, atılan sloganlar ile sık sık kesildi. Atılan sloganlarda İsrail’e lanet yağarken, bir slogan ise dikkat çekti. Gençler “Mehmetçik Gazze’ye” diye bağırdı. Eylem ve basın açıklaması, atılan sloganlar ile son buldu.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem