Rize'de Evini Kedilere Tahsis Etti

Rize'de sokak hayvanlarına ilgisi bulunan öğretmen Ayşe Gavremoğlu, 2 katlı müstakil evinin alt katında 20 civarında kedi besliyor.

Her gün vaktinin bir bölümünü dayalı döşeli hale getirdiği evinin alt katında kedileriyle geçiren Gavremoğlu, çoğunluğunu sokaklardan sahiplendiği kedilerinin mama gideri için aylık 300 lira harcıyor.

Rize TOBB Fen Lisesi'nde öğretmenlik yapan ve Hayvan Hakları Federasyonu'nun Rize'de gönüllü üyesi olan Ayşe Gavremoğlu, sokak hayvanlarına, özellikle de kedilere olan sevgisi nedeniyle yaklaşık 5 yıl önce kent merkezindeki apartman dairesinde çok sayıda kedi beslemeye başladı. Bir süre sonra apartman sakinlerinin şikayetçi olması üzerine Gavremoğlu, kedileriyle birlikte kent merkezinin dışında, Müftü Mahallesi'nde kiraladığı 2 katlı müstakil bir eve taşındı.


Evin üst katında ailesi ile oturan Gavremoğlu, koltuk, çekyat gibi bazı eşyalar yerleştirdiği alt kata ise kedilerini koydu. Bu katta ayrıca kedilerin yatabileceği çok sayıda yuva da yaptı. Her iki kata da kalorifer tesisatı yaptıran Gavrenoğlu, böylece kış mevsiminde kedilerin üşümesinin de önüne geçmiş oldu.

-Sokakta kedilerini sahipleniyor-

Ayşe Gavremnoğlu, yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarına karşı hassasiyetinin olduğunu dile getirerek, ''Yaklaşık 5 yıldır kedilerim var. Evimin alt katını onların kullanabileceği hale getirdim. Bahçem de uygun. Dışarıdan sürekli gelenler de olduğu için sayılarını tam olarak bilemiyorum. Ama 20 civarında olduklarını sanıyorum. Dışarıdan gelenleri, evdeki kediler kolay kabullenmiyor. Bir süre geçmesi gerekiyor ama alıştıktan sonra sorun çıkmıyor'' dedi.

Genellikle sokakta bulduğu yavru, sakat, tek başına yaşayamayacak durumda olan kedileri aldığını anlatan Gavremoğlu, ''Sonra onları kısırlaştırıyorum. Belediye ekipleri ve veteriner hekimler bu konuda bana yardımcı oluyor. Kedilerime başlarına gelen olaylardan esinlenerek isim koydum. Beslenmeleri için aylık 300 lira mama parası veriyorum. Her gün vaktimin bir bölümünü hayvanlarla özellikle de kedilerimle geçiriyorum'' diye konuştu.

Bahçesinde yaptırdığı kulübede ayrıca 2 de köpek beslediğini ifade eden Gavremoğlu, şunları söyledi:

''Kedilerim ve köpeklerim uyum içinde yaşıyorlar. Öğrencilerimle Hayvanları Koruma Kulübü kurduk. Okuldaki yemekhanenin artık yemeklerini biriktirip sokak hayvanlarına, özellikle sokak köpeklerine veriyoruz. Bu şekilde 30 civarında sokak köpeğini de besliyoruz. Böylece sokak köpeklerinin çevreye zarar vermesini de önlemiş oluyoruz.''



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu