Rize'de 19 Mayıs Kutlamaları

Rize'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında Gençlik ve spor il Müdürü Ömer Kalkan tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törene, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile devam edildi.
Kalkan törende yaptığı konuşmada, kurtuluşa giden ilk adımın 19 Mayıs olduğunu, milletin tarihini unutmaması gerektiğini, geçmişini bilmeyenlerin geleceklerine yön veremeyeceklerini belirtti.
Mustafa Kemal Atatürk'ün yol haritasını çizerek büyük yolculuğa öyle başladığını ifade eden Kalkan, ''Bu inanç ve güvenle çıkılan yolculuk dünya tarihinde eşi bulunmayan bir zaferle sonuçlanmış ve vatanımızın kalkınmasıyla devam etmiştir. Nasıl ki; Mustafa Kemal kurtuluş mücadelesini örgütlerken hiçbir etnik, dinsel, mezhepsel, sınıfsal ve cinsel ayrım gözetmemiş ve herkesi aynı amaç etrafında birleştirmişse bu günde birlikte yaşama konusunda hiçbir ayrım söz konusu olamaz. Herkes bu ülkede eşit derecede yaşama imkanına sahip olduğunun bilincinde ve kararlılığında olursa ülkemizdeki dostluk ve kardeşlik daha da pekişecek ve ülkede farklı bir iklim yaşanmaya başlayacaktır'' dedi.
Gençlere gereken önemin verildiğini vurgulayan Kalkan, ''Gençler bu ülkenin umudu, yarınların teminatıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bizlerin umutlarını gençlerin boşa çıkarmayacağını biliyor ve onlara güveniyoruz'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Gençlik Yürüyüşü gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanında başlayan yürüyüş Atatürk Caddesini müteakip Ticaret SAnayi Odası önünden Cumhuriyet Caddesinde inerek devam etti. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Yürüyüşün ardından Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde program düzenlendi. Burada düzenlenen programa vali vekili Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı'da katıldı. Gösterilerin ardından öğrenciler arasında halat çekme ve atlama yarışması düzenlendi. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.




























İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu