Rize Valisi'nden ilçelere veda ziyaretleri

İçişleri Bakanlığı’nda müsteşarlık görevine atanan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Pazar ve Hemşin ilçelerinde veda ziyaretlerinde bulundu.

NACİ GÜVEN - ZAFER PEHLİVAN
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İçişleri Bakanlığı’nda müsteşarlığa atanmasıyla ilgili kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla veda turlarına başladı.

Bugün Hemşin ve Pazar ilçelerinde veda ziyaretlerinde bulunan Vali Hacımüftüoğlu, Rize halkından helallik istedi.

Hemşin’e gelişinde Hükümet Konağı önünde Kaymakam Faruk Erdem, Belediye Başkanı Halim Bekar, Hemşin’in İl Encümen Üyeleri ve daire amirleri tarafından karşılanan Hacımüftüoğlu beraberindekilerle Belediye Park Büfeye geçerek Organik Hemşin Çayı ikramına katıldı.

Burada Kaymakam ve Belediye Başkanı’nın Rize’deki görevi süresince kendilerine verdikleri destek nedeniyle Hemşin halkı adına teşekkürlerini kabul eden Vali Hacımüftüoğlu, “30 aydır Rize’deyim. Bir yerde çizginizi belli etmek için 30 yıla lüzum yok 30 ay hatta 30 gün de yeterlidir. Bizim çizgimiz belli. Eşitlik ve adalet düsturum oldu. Bundan sonra da böyle olacak. Hep dik durduk, ilimizin imkânları ve adalet ölçüsünde taleplere cevap verdik. Hemşinlinin benim hakkımdaki olumlu düşüncelerine teşekkür ediyorum. Ben de Hemşin’i Hemşinliyi hep iyi hatıralarla anacağım. Benim için değişen fazla bir şey yok, uzaktan da olsa buradaki hizmetlerin, projelerin takipçisi olacağım. Hakkınızı helal edin.” şeklinde konuştu.


Hemşin’den sonra Pazar ilçesine geçen Vali Hacımüftüoğlu’nu, Kaymakamlık Binası önünde; Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Basa ve İlçe Garnizon Komutanı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, AK Parti İlçe başkanı, İl Genel Meclis üyeleri, daire amirleri ile mahalle ve köy muhtarları karşıladı.


Kaymakamlık toplantı salonunda vedalaşma merasimine katılan Vali Hacımüftüoğlu’nun son derece hüzünlü olduğu gözlendi.


Burada ilk konuşmayı yapan Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, duygusal bir atmosfer içerisinde olduğunu belirterek, “Sayın valimizle eş zamanlı olarak Rize’de göreve başladık. Kendilerinin her zaman desteklerini gördük. Gerçekten ondan ayrılmak en zor gelecek kişilerden birisi de benim. Bunun hüznünü yaşıyor ve konuşmakta güçlük çekiyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Hacımüftüoğlu ise Rize’de görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugüne kadar bana gösterdiğiniz ilgi ve alakaya teşekkür ederim. Sizlerle birlikte çalışmış olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Umarım üzerime düşen her şeyi layıkıyla yapmışımdır. Sizlerin de bana gösterdiğiniz ilgi ve desteğe teşekkür ederim." dedi.


Buradan Pazar Belediyesine geçen Hacımüftüoğlu, Başkan Basa ile bir süre görüştü. Görüşmede Vali Hacımüftüoğlu, Başkan Basa’nın çok mütevazı bir kişiliği olduğunu belirterek, isteklerinin tamamının yerine getirildiğini söyledi.

Vali Hacımüftüoğlu, daha sonra helallik isteyerek ilçeden ayrıldı.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu