Rize polisi ne yapmak istiyor

Rize polisinin güvenliği gerekçe göstererek stadyum çevresindeki uygulamaları taraftarı stadyumdan geri çevirtti. Basın mensuplarına da bin bir zorluk çıkaran polis, stadyumun boş kalmasına neden oldu.

POLİS ARAÇLARI GERİ ÇEVİRDİ

 Rize Valisi Nurullah Çakır’ın başkanlığında yapılan spor güvenlik kurulunda Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice’nin de bilgisi ile abartılı ve Rize taraftarına zorluk çıkaran bir çok önlem alındı. Stadyum altındaki otoparkı bir türlü açılmamasının yanında bir de stadyum çevresinde araçların yanaşmasına müsaade edilmedi. İçişleri Bakanlığı trafik basın kartı olmasına rağmen basın araçlarını stadyum çevresine sokmayan polis, basın mensuplarını yakındaki petrol ofisine yönlendirmeye kalkıştı. Rize`deki tüm yaya üst geçitlerin üzerleri polis tarafından tutuldu. Stadyum çevresinde Rize ile birlikte Trabzon`dan gelen çevik kuvvet ekipleri kuş uçurtmadı. Polise destek olarak stadyum çevresini 200 jandarma sardı. Taraftarlar polis ve asker engelini aşarak stadyuma ulaşmakta zorlandı.  


Araçları ile stadyum çevresine gelemeyen taraftarların çoğu geri döndü. Taraftarlar “Güvenlik önlemi diye taraftara eziyet bu olsa gerek. Bu kararları ve uygulamaları kim yaptırıyor. Taraftar stadyuma gelsin diyorlar sonrada zorluk çıkarıyorlar. O zaman taraftarı stadyuma çağırmayın. Trabzon’dan bile çevik kuvvet gelmiş. Ne oluyor. Bu önlemler doğuda b ile alınmıyor. Bu olayı başbakanımıza aktaracağız.  Polisin bu anlamsız sözde önlemlerini protesto ediyoruz.”

 
GAZETECİLERDEN DE EMNİYETE TEPKİ

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak’da abartılı güvenlik önlemleri nedeniyle gazeteci meslektaşlarının stadyuma ulaşmakta zorluk çektiğini belirterek içişleri bakanlığının verdiği basın trafik kartının daha ne işe yarayacağını sordu. Bayrak, “Rize’de bu sorun bir türlü aşılamadı. Emniyet müdürüne defalarca bu konuyu hatırlatmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Basın mensupları kamu görevi yapıyor. Stadyuma veya törenlere keyfi gelmiyor. Emniyet yetkililerinin basına karşı takındığı bu keyfi uygulamalardan vazgeçmesini istiyoruz.”



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?