Rize Eğitimde Başarısız

Sağır sultanların bile duyduğu ancak bugüne kadar bir türlü Rize de kabul edilmeyen eğitimdeki başarısızlığın resmi ağızdan doğrulanması anlamına geliyor.

Hatırlanacağı gibi geçmiş yıllarda üniversite sınavlarında Rize’nin iller sıralamasında en gerilerde yer alması, yetkililerce mesleki eğitimin gelişmişliğine bağlanıyor ve başarısızlık hiçbir şekilde kabul edilmiyordu. Milli Eğitim Müdürü Yıldırım’ın başarısızlığı kabul edip giderilmesine yönelik adımlar atıldığını bildirmesi, geleceğe dönük umut ışıklarının doğmasına neden oldu.

Gazetecilere samimi itiraf

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Rize Öğretmenevi’nde gazetecilere verdiği iftar yemeğinde samimi açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttükleri bir çalışma ile Rize’de eğitimdeki başarısızlığın nedenlerini araştırdıklarını ve Rize’nin 2023 yılı eğitim vizyonunun belirlenmesi amacıyla 11-12-13 Eylül 2012 tarihlerinde ‘Rize Eğitim Şurası’ düzenleneceğini bildirdi.

Önemli adımlar atacağız

Eğitim Şurasını düzenlemekteki temel amaçlarının, Rize’deki eğitim sisteminin aksayan yönlerini ortaya çıkararak, düzeltilmesini sağlamak ve Rize’yi iller bazındaki başarı sıralamasında üst seviyelere taşıyacak adımları atmak olduğunu söyleyen Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, “Şura çalışmaları ile ilimiz eğitimine küreselleşen dünyadaki toplumsal, sosyo-ekonomik ve teknolojik gelişmelere paralel, orta ve uzun vadede gerçekçi ve ulaşılabilir hedefleri içeren, katılımcı bir anlayış ile yön verilmesi planlanmaktadır” dedi. Yıldırım, Şuraya ilişkin çalışmalara altyapı oluşturmak amacıyla belirledikleri 5 tematik alanda çalışma grupları oluşturduklarını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem