Rize Değişiyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize'de 3 bin kişilik spor salonu ve bin kişilik olimpik yüzme havuzunun temelini attıklarını belirterek, "Stadyumun yapılması, spor salonu ve yüzme havuzu inşaatı Rize Yatırım AŞ'nin Rize'ye bir hizmeti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı  Rize'de 3 bin kişilik spor salonu ve bin kişilik olimpik yüzme havuzunun temelini attıklarını belirterek, "Stadyumun yapılması, spor salonu ve yüzme havuzu inşaatı Rize Yatırım AŞ'nin Rize'ye bir hizmeti. Bu çok farklı bir hizmet, yap-işlet-devret modeli ile değil. Ne, al sat modelidir. Çok özgün bir anlaşma var. Bu sadece insanların memleketlerine yaptığı bir yatırım. Önümüzdeki dönemde yeni bir alışveriş merkezi yapılacak ve onun gelirleri de önümüzdeki dönemde Rize'deki yatırımların finansmanına dönüşecek. Rize Yatırım AŞ'nin içerisinde her gruptan dostlarımız var. Rize Yatırım AŞ'de bir de fahri hemşehrimiz var. Sayın Nihat Özdemir var. Rize'nin fahri hemşehrisi" dedi.
 
Sporun her yaş grubu için çok önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Sağlam kafayı ve vücudu ancak sporla sağlayabiliriz. Kısıtlı yatırımların olduğu Rize'de yeni yatırımlar çok önemli. Stadyum da bu yatırımlardan bir tanesi. Rize'deki yeni stat yapılmamış olsaydı 2013 yılı FİFA U20 maçlarının bir kısmı Rize'de yapılmayacaktı. Uluslararası etkinlik, spor aktivitelerinin yanında bereket getirecektir" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Rize Spor Kompleksi alanında yapılan 3 bin kişilik spor salonu ve bin kişilik olimpik yüzme havuzunun temeli, Bakanlar Yıldırım, Bayraktar ve Yazıcı ile AK Parti Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından atıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu