Rize Daha Hızlı Kalkınacak

Rize sanayici ve iş adamları derneği (risiad) başkanı Mustafa Külünkoğlu, ulaşım altyapısı hızla güçlenen Rize’nin bu sayede daha hızlı kalkınacağını söyledi.

Külünkoğlu yaptığı açıklamada, “İlimizi, bölgeyi ve ülkeyi kalkındırmanın yolu en başta ulaşım ağının yaygın ve modern olmasından geçmekte. Ulaşım altyapısı hızla güçlenen bölgemiz daha hızlı bir şekilde kalkınacaktır. İnsanımız daha erken refaha kavuşacaktır” dedi.
  Rize’nin 100 yıllık hayali ve bazıları için hayal proje olarak nitelendirilen Ovit Tüneli’nin gerçekleştiğini söyleyen Külünkoğlu, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri, Bakanımız Hayati Yazıcı ile Milletvekillerimiz Hasan Karal ve Nusret Bayraktar’ın gayretli çalışmaları neticesinde ihalesi yapıldı. Temel atma töreni Sayın Başbakanımızın katılımıyla gerçekleştirilecek. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah planlanan tarihte bitirilir. Çünkü bu projenin gerçekleşmesi durumunda Rizeli, Erzurumlu, Mardinli kazanacak. Kamyoncu, oto yedek parçacı, oto lastikçi, lokantacı, otelci kısacası esnaf kazanacak. GAP ürünlerinin limanlara ulaşmasıyla Güneydoğulu kazanacak. Rahat bir ulaşım sağlayan Rizeli ve Erzurumlu vatandaş kazanacak. Ama sadece Ovit Tüneli’nin açılması Rize ekonomisi ve Rize’ye gelecek yatırımlar için yeterli değildir. 2023 hedefleri çerçevesinde hazırlanan ulaşım projeleri bir bir hayata geçirilirken kuzey güney hatlarını kapsayan Karadeniz ile Akdeniz’i buluşturan bölünmüş karayollarının yanında demiryolu ağının da oluşturulması gerekiyor. Bu bölünmüş yol olarak başlatılan Ovit tüneli ve bölgedeki diğer projeleri engellemeden bir an evvel başlamalı ki hızlı ve modern taşımacılık başlasın” şeklinde konuştu.
  Ovit Tüneli’nin hayata geçirilmesi ile Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında üretilen ürünlerin Karadeniz limanlarına daha ekonomik ve hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayacağına dikkat çeken Külünkoğlu, “Böylece havayolu, demiryolu ve denizyolunun önemi daha iyi anlaşılacak. Bu durumda Erzincan-Trabzon hızlı tren projesinin Rize’ye, buradan da Sarp sınır kapısına yani Kafkasya ve diğer Asya ülkelerine bağlanmasını gerekli kılmaktadır. Ayrıca sahil güzergahı kapsamında Sarp’tan Samsun’a bağlanmalıdır. Bunun yanında Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması gerekmektedir. İlimize dışarıdan yatırım çekebilmemiz ancak OSB’nin kurulması ile olacaktır. Bu konuda girişimler var belki ama OSB’nin kurulmasını engelleyen sıkıntılar bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Türkiye’de Organize Sanayi Bölgesi olmayan iki ilden biri olan ilimizde OSB kurulmasıyla, işini büyütmek isteyen fakat uygun yer bulamayan firmalar kazanacak. Yeni yatırımların ilimize gelmesiyle istihdam sağlanacak ve işsiz gençler kazanacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu