Rize 2020 Olimpiyatı İçin Yürüdü

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Rize Belediye Başkanlığı ve Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen Olimpik Gün Yürüyüşü ve Koşusu Rize’de Atatürk anıtı önünde start aldı.

Rize Cumhuriyet Meydanından start alan yürüyüşe Türkiye Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Usta, Rize Vali Vekil Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Şube Müdürleri Kenan Yücel ,Cafer Küçükmustafa,Orhan Yüzer , Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve 7′den 70′e yüzlerce vatandaş katıldı. Yürüyüş öncesi TRT canlı yayınına konuşan Türkiye Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Usta, Rize’de olan olimpiyat ruhunu bugün depreştirdiklerini söyleyerek, “Yeşilin her cinsi, mavinin her tonu burada, yeşil mavinin karmaşası burada, burayı yaşamak lazım. Olimpiyatı da burada yaşıyoruz, coşku çok güzel. Olimpik değerleri bu şekilde burada halkla beraber paylaşmak, çok güzel bir duydu.” şeklinde konuştu.
Rize Vali Vekil Yardımcısı Mustafa Erkayıran ise, “”Ülkemiz 2020 olimpiyatlarına hazır, Rizemiz de hazır. Vatandaşlarımızın bugün buraya gelip bu coşkuyu bizimle birlikte paylaşmasından Rize’nin de olimpiyatlara hazır olduğunu anlayabiliyoruz.” şeklinde konuştu.
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise, “Karadeniz hareretlidir ve Rizeliler de hararetli insanlardır. Kanların da bu hararet mevcuttur. Biraz organize olunduğunda bu olay spora da yansıyor. Rize Belediyesi olarak bu yıl 4′üncü yaz spor etkinliklerine imza atacağız. Ve bu yıl 4 bin civarında sporcumuzu bu organizasyonumuza dahil edeceğiz. İlimizin Olimpiyatlarda da öne çıkmalıdır. Süper Lig’i bu sene kaçırdık ama her sene Play-Off’dan dönüyoruz ve inşallah bu sezon bunu tamamlayacağız. Ülkemiz olarak da Rize olarak da 2020 Olimpiyatlarına da hazırız.” şeklinde konuştu.
Saat 11:00′da start verilen yürüyüş ile Olimpik Gün t-shirt ve şapkalarını giyen yüzlerce vatandaş yürüyüşü atma türkü ve kemençe eşliğinde Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Caddesine dönerek yeniden Cumhuriyet Meydanında sonlandırdı. Etkinlik sonunda yürüyüşe katılanlara çeşitli hediyeler verildi.
Olimpiyat yürüyüşüne katılanlara sertifikaların dağıtıldığı tören sonrası açıklama yapan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan sınavların olduğu, festivallerin gerçekleştirildiği bu günde bu kadar insanı buraya toplamak gerçekten çok önemli bir başarı.Ben başta Belediye Başkanımız Halil Bakırcıya ve tüm Belediye çalışanlarına,Vali Yardımcılarımıza ve yürüyüşe katılan herkese teşekkür ediyorum.Ayrıca yaz spor okullarımız açılmış durumda bütün herkesi spor yapmaya bekliyoruz. bütün  tesislerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde, eğitimli antrenörlerimiz eşliğinde herkesi spor yapmaya davet ediyorum diye konuştu.
Kalkan Olimpik Gün Yürüyüşü ile birlikte gerek Rize’nin ve gerekse Türkiye’nin olimpiyatlara hazır olduğunu ifade ederek” 2020 olimpiyatlarına Başbakanımızın imzasıyla hazır olduk.7 eylül 2012 tarihinde Uluslar arası Olimpiyat Komitesi üyelerinin de bulunduğu kongrede kesin Ülke belirlenecektir.10 yılda Türkiye kendini geliştirerek çok büyük tesisler yaptı.Türkiye Olimpiyatları fazlasıyla hak ediyor” diye konuştu.






İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu